ZASTOSOWANIE:
Opiekacz - grill typu Salamander przeznaczone są do pieczenia, opiekania, smażenia i podgrzewania żywności. Dzięki dużej powierzchni ogrzewania można przygotowywać jednocześnie kilka potraw. Cały proces przygotowywania potraw może się odbywać w technologii beztłuszczowej. Przeznaczone są do eksploatacji w zakładach zbiorowego żywienia, barach, restauracjach, barach typu Fast Food itp.
OPIS:
- Obudowa wykonana ze stali nierdzewnej.
- Ruszt wykonany z prętów ze stali kwasoodpornej.
- Taca ociekowa pod rusztem.
- Ruchomy panel grzewczy zapewnia płynną regulację odległości elementów grzejnych od rusztu.
- Mechanizm z przeciwwagą umożliwia utrzymywanie panela na żądanej wysokości nad rusztem.
- Dwie niezależne strefy grzewcze ze stopniową regulacją mocy, która umożliwia ustawienie jej na poziomie 25% mocy znamionowej.
SPECYFIKACJA:
Długość [mm]: 620
Szerokość [mm]: 530
Wysokość [mm]: 570
Wymiary rusztu [mm]: 470 x 345
Odległość panela od rusztu [mm]: 95 ÷ 250
Moc znamionowa [kW]: 4
Masa [kg]: 45
Stopień ochrony: IP IP 2X
Zabezpieczenie przed prądem: Klasa I
Zasilanie; 3N ~ 400 V , 50Hz
Przyłącze elektryczne: Przewód zasilający 4G 2,5 mm2 z wtyczką 3P+N+PE 16A L=1,5 mb
Wymagane zabezpieczenie: 13 A