Sakura Seika Uji Matcha Cake 200g
Japońskie ciasto o smaku zielonej herbaty Matcha.
Pieczone w Japonii, miękkie i wilgotne ciasto wykonane przy użyciu słynnej herbaty Uji-Matcha z Kioto i mleka z Hokkaido. Posypany słodką czerwoną fasolą azuki. Bogaty smak mleka doskonale harmonizuje słodkość czerwonej fasoli i łagodny, ale wyraźny smak zielonej herbaty.
W tym 200g opakowaniu znajdziecie 5 kawałków ciasta, które zostały oddzielnie zapakowane. A to wszystko, aby zachowały swoją najwyższą świeżość. Poczęstuj tym wyjątkowym, japońskim smakołykiem swoich znajomych przy miłym spotkaniu przy kawie. :)
Uji Matcha to wysokiej jakości sproszkowana zielona herbata z okolic Uji w prefekturze Kioto, najbardziej cenionego regionu w japońskiej tradycji herbacianej. Matcha powstaje po zmieleniu tencha – wysokogatunkowej herbaty pochodzącej z zacienianych plantacji. Na świecie kojarzona głównie z japońską ceremonią parzenia herbaty Chanoyu. Pochodzi z upraw organicznych. Matcha jest bogata w antyoksydanty, witaminy (zawiera szczególnie dużo witaminy C) i aminokwasy (teaninę).
- Waga: 200g
- Kraj pochodzenia: Japonia
- Skład: Cukier, mąka pszenna, jajka, margaryna, białko jajek, syrop, fasola Azuki, tłuszcze i oleje roślinne ( w tym soja), produkty pochodzące głównie z mleka, sproszkowana zielona herbata matcha, japońskie sake, sproszkowana Chlorella, sól, sorbitol, emulgator, substancja regulująca pH, proszek do pieczenia, zagęszczacz (ksantan), aromat.