GRYSIK SAGO - 500 gram
Znudziły się wszystkie inne kasze – spróbuj sago!
Sago – nadzwyczajny grysik!
Dobrze smakuje w mlecznych kaszach, deserach, mięsiwach, nadzieniach dla do pieczywa.
O PRODUKCIE:
Skład mineralny kaszy sago jest niesamowity, zawiera prawie wszystkie podstawowe składniki niezbędne dla organizmu człowieka takie jak: proste węglowodany, tłuszcze, białka, cukry, skrobia, witaminy w tym choliny, witamina E, PP, B, a także minerały - potas, wapń, fosfor, magnez, sód, siarkę, chlor, żelazo, cynk, jod, miedź, mangan, bor, krzem.
SPOSÓB SPORZĄDZANIA:
Żeby ugotować kaszę sago, trzeba wziąć 3 łyżki kaszy, 300 ml mleka, 0,5 łyżeczki cukru, 2 łyżki masła śmietankowego, sól według uznania. Do mleka należy wsypać sól i cukier, zagotować, dodać kaszę, gotować 10-15 minut. Masło dodać do kaszy tuż przed podaniem na stół.
Aby przygotować nadzienie do ciasta, sago trzeba umyć w zimnej wodzie, wsypać do wrzątku, gotować 5-10 minut, dopóki kasza nie będzie przejrzysta. Po czym sago wrzucić na durszlak, odczekać, zanim spłynie woda, wsypać do miski, dodać drobno pokrojone ugotowane na twardo jajka, roztopione masło śmietankowe, pokrojone zioła, zmieszać wszystkie składniki.
ZALETY:
- Sago to nadzwyczajny grysik!
- Dobrze smakuje w mlecznych kaszach, deserach, mięsiwach, nadzieniach dla do pieczywa.
- Sago nie zawiera, białka roślinnego jest bogaty w mikroelementy, łatwo się przyswaja, jest dietetyczny i odpowiedni dla dzieci.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Do 1 szklanki wrzącego mleka dodać dwie łyżki stołowe grysiku; gotować 10-15 minut.
Dodać sól, cukier i masło według smaku.
Wartość spożywcza produktu w 100g:
- Białko - 0 g,
- Tłuszcze – 0 g,
- węglowodany – 84 g,
Wartość energetyczna:
- Kaloryczność 100 g produktu – 336 kcal
Data produkcji i pakowania znajdują się na opakowywaniue.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchych, czystych, dobrze wentylowanych pomieszczeniach.
Data produkcji i pakowania znajdują się na opakowaniu.
OPAKOWANIE: papierowa torebka
MASA NETTO: 500 gram
DYSTRYBUTOR: Poldingroup