Sagiko Calamansi
Napój o smaku kalamansi.
Przed wami produkt prosto z odległego Wietnamu! Kalamansi - co to takiego, zapytacie? Jest to sztucznie otrzymany mieszaniec kwaśnej mandarynki (Citrus reticulata) z kumkwatem japońskim (Fortunella japonica). Znany jest pod różnymi nazwami: kalamondynka, kwaśna pomarańcza, pomarańcza kalamondin, albo pomarańcza panamska. Na wyspach Pacyfiku nazywany jest calamansi. Wyhodowany został w południowo-wschodniej Azji.
Sagiko to flagowa marka konglomeratu CKL Holdings Pte Ltd, który istnieje od 1975 roku specjalizująca się w produkcji napojów w puszkach i słoikach, a także deserów popularnych w Afryce i Azji. Misją CKL Holdings jest, jak sami mówią, szerzenie miłości do azjatyckich produktów na całym świecie.
- Pojemność: 320ml
- Kraj pochodzenia: Wietnam
- Skład: Woda, cukier, ekstrakt zkalamansi, regulator kwasowości (E330), stabilizatory: E415, E466, beta-karoten.