Kupujecie Państwo 100 szt sadzonek czerwonej papryki holenderskiej
odmiany SOLARIO
Najlepsza odmiana papryki słodkiej do uprawy w gruncie i pod
osłonami!
Kupujesz: Czerwona papryka
sadzonki
z multiplatu z bryłą korzeniową
- najlepsze owoce deserowe
i na przetwory
- Sadzonka: z multiplatu z bryłą korzeniową
- Wysokość: około 10-15 cm
- Plenność: bardzo duża
- Pora dojrzewania: wczesna
- Owoce: bardzo duży, ciemnozielony do ciemnoczerwonego w fazie pełnej dojrzałości, grubościenny, gładki o pięknym połysku i masie około 250g
SADZONKI papryki można wysadzać do tuneli albo w gruncie - szybko się przyjmują i pięknie owocują.
Odmiana EKOLOGICZNA - nie wymaga żadnych zabiegów chemicznych - mamy zdrowe i ekologiczne warzywa!
Jest to wczesna odmiana typu „blok wielokomorowy”. Rośnie bardzo szybko i jest plenna - owoce ładnie się wybarwiają na żywy czerwony kolor. Roślina ma zwarty pokrój o średniej sile wzrostu.
Zalety:
- wczesne oraz jednolite wybarwianie się
- idealna do niskich tuneli foliowych i w gruncie
- sprawdzona w warunkach działkowych
- bardzo duża tolerancja na choroby - nie trzeba wykonywać oprysków
- idealna do uprawy ekologicznej
- znakomita odmiana dla potrzeb przetwórstwa i na świeży rynek
- tolerancyjna na mikrospękania
Papryka – wartości odżywcze
Papryka to prawdziwa kopalnia zdrowia i nie trzeba się w nią specjalnie zagłębiać, aby otrzymać wszystko, co najlepsze. Oprócz rozmaitych olejków eterycznych nadających charakterystyczny smak i aromat, stanowi także źródło flawonoidów, prowitaminy A, witaminy E, witaminy C oraz potasu, wapnia, magnezu i żelaza. Odmiany czerwone mają większa zawartość barwników, a w tym cennego likopenu.
Papryka – właściwości lecznicze
Kichasz, prychasz i walczysz ze stanem podgorączkowym? Papryka przyjdzie Ci na ratunek. Jej czerwona odmiana to idealne źródło witaminy C. Ma jej znacznie więcej niż inne warzywa i owoce. Aby w pełni wykorzystać jej właściwości zdrowotne, należy spożywać paprykę na surowo. Witamina C jest bowiem bardzo wrażliwa na wysokie temperatury, pod wpływem których ulega zniszczeniu.
Papryka – właściwości lecznicze
Kichasz, prychasz i walczysz ze stanem podgorączkowym? Papryka przyjdzie Ci na ratunek. Jej czerwona odmiana to idealne źródło witaminy C. Ma jej znacznie więcej niż inne warzywa i owoce. Aby w pełni wykorzystać jej właściwości zdrowotne, należy spożywać paprykę na surowo. Witamina C jest bowiem bardzo wrażliwa na wysokie temperatury, pod wpływem których ulega zniszczeniu.
Likopen zawarty w papryce w walce z nowotworami
Intensywnie wybarwione papryki są (obok pomidorów) także źródłem likopenu, który znany jest ze swoich właściwości przeciwnowotworowych. Dla organizmu jest łatwiej przyswajalny, jeśli poddany zostanie choćby niewielkiej obróbce termicznej.
Rośliny pochodzą z naszej Polskiej Szkółki!
Są pod stałym nadzorem Państwowej Inspekcji Ochrony Roślin i Nasiennictwa.
Zgodnie z Dyrektywą Rady 2000/29/WE firma jest zarejestrowana jako podmiot profesjonalny na podstawie art.65 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/20311 i jest upoważniona do wydawania paszportów roślin.
Firma jest wpisana do rejestru przedsiębiorców na podstawie ustawy o ochronie roślin do urzędowego rejestru podmiotów profesjonalnych pod numerem ewidencyjnym PL-06/14/8098