Witam.
Jestem myśliwym od ponad dekady. Mam do zaoferowania sadło z polskiego borsuka. Wytapianie sadła borsuczego to żmudny i długotrwały proces. Należy go wykonywać bardzo dokładnie po to, aby zachować wszelkie właściwości smalcu. Dodam jeszcze, że nawet najbardziej wytrawni myśliwi mają z tym problemy. Ja opanowałem tą sztukę do perfekcji, dlatego gwarantuję, iż mój produkt to TYLKO I WYŁĄCZNIE 100% borsucze sadło!!!
Borsuka pozyskałem w pełni legalnie, zgodnie z planem pozyskania zwierzyny łownej na terenie południa Polski, gdzie jest najmniej skażone środowisko - był zdrowy i przebadany weterynaryjne.
Zapewniam i gwarantuję, że smalec jest 100% z mojego borsuka, którego upolowałem sam. Część sadła rozdałem rodzinie i znajomym, a pozostałość odsprzedaję aby się nie zmarnowała.
Oferuje państwu SADŁO/ SMALEC Z POLSKIEGO BORSUKA.
Nie jest to w żadnym wypadku smalcopodobny produkt zza wschodniej granicy.
Nie dajmy się zwieść atrakcyjną ceną sadła/smalcu sprowadzanego z za wschodniej granicy.
Gwarantuję i zaręczam, iż jest to produkt w 100% naturalny bez żadnych dodatków wytopiony tak, aby miał najwyższej jakości właściwości lecznicze.
Wytapianie sadła borsuczego polega na długotrwałym procesie. Należy go wytapiać w bardzo małej temperaturze na parze, aby nie stracił właściwości leczniczych oraz aby zachować wszelkie właściwości smalcu.
Smalec sprzedaję w porcjach po 100ml.
Cena to 50zł/100ml.
W RAZIE PYTAŃ PROSZĘ DZWONIĆ: 691 375 932.
Smalec / sadło z borsuka nie jest lekarstwem lecz suplementem diety. Skutecznie pomaga w leczeniu gryp i przeziębień, astmy, choroby oskrzeli i płuc. Zwiększa odporność organizmu.
Od ponad 200 lat borsuczy tłuszcz (sadło, smalec) jest stosowany jako naturalny środek, wspomagający leczenie wielu schorzeń i dolegliwości. Wykazuje się właściwościami bakteriobójczymi, przeciwzapalnymi, stymulującymi układ odpornościowy, wzmacniający siły witalne.
Badania wykazały, że w tłuszczu borsuka znajduje się wyjątkowo bogaty zestaw kwasów tłuszczowych niezbędnych dla ludzkiego organizmu - Omega- 3 i Omega-5, a także zawiera witaminy A, B2, B5, B6, PP oraz niezbędne dla organizmu mikroelementy.
Tłuszcz borsuka tradycyjnie zalecany jest w przypadku gruźlicy płuc, chronicznego zapalenia oskrzeli (bronchitu), astmy, wrzodów żołądka i dwunastnicy, niskiego poziomu hemoglobiny, chorób układ pokarmowego.
Ma wpływ ochronny na wątrobę w okresie antybiotykoterapii bądź stosowania innych leków, a także chemioterapii. Szczególnie zalecany w przypadku: gruźlicy płuc; chronicznego zapalenia oskrzeli (bronchitu); nieżytu oskrzeli (w tym u palaczy); wycieńczenia organizmu; astmy; niskiego poziomu hemoglobiny; obniżenia libido (potencji); zwyrodnienia stawów i kręgosłupa.
Smalec z borsuka jest bardzo pomocny w leczeniu górnych dróg oddechowych i wzmacnia odporność organizmu na zachorowalność na te choroby.
STOSOWANIE :
Sadło można przyjmować na trzy różne sposoby:
1. Rano 30 - 40 minut przed śniadaniem (łyżka stołowa)
2. W ciągu dnia na 30 -40 minut przed obiadem (łyżka stołowa) i na noc (łyżka stołowa)
3. Na noc 2 - 3 godziny po kolacji ( łyżka stołowa).
Kuracja trwa dwa tygodnie. Zaleca się zalać sadło borsuka wywarem owoc z dzikiej róży lub kwiatów dziurawca. Można również sadło zmieszać z miodem: Lekko podgrzane sadło mieszamy z miodem w proporcji 70 ml. miodu na 200 ml. sadła.
Sadło borsuka poleca się także jako kuracje wzmacniająca odporność: Przez okres 2 tygodni codziennie rano pół godziny przed jedzeniem podawać: pół szklanki mleka z jedną łyżeczka miodu i jedną łyżeczką sadła borsuczego. Wskazane jest smarowanie klatki piersiowej i pleców.