Nóż Santoku 18 cm Sabatier
Nóż santoku jest najbardziej wszechstronnym, zbliżonym do europejskiego noża szefa kuchni. Znany również pod określeniem „ Trzy cnoty (zalety)” co w tym przypadku oznacza zastosowanie noża do krojenia w plastry, rozdrabniania oraz siekania ryb, mięsa oraz warzyw. Żłobione ostrze zapobiega przywieraniu miękkich produktów do noża
Sabatier to linia noży kutych z jednego kawałka stali nierdzewnej X50CrMoV15 o twardości 56-58 HRC gwarantującej bardzo dobry stopień ostrości noży, łatwość ostrzenia, trwałość krawędzi tnącej i odporność na rdzę i plamy.
Każde ostrze jest w pełni wykute z pojedynczego kawałka stali najwyższej jakości. Ostrza mają pełną długość “tang”, która rozciąga się w rękojeści.
Krawędzie szlifowane przez rzemieślników zachowują ostrość dzięki zaawansowanemu hartowaniu i odpuszczaniu.
Idealne szlifowanie stożkowe ostrzy Stellar Sabatier daje cienką i bardzo mocną krawędź tnącą, w odróżnieniu od innych noży.
Każdy nóż Stellar Sabatier ma doskonałe połączenie między rękojeścią a ostrzem – dla zachowania najwyższej higieny. Sprawdzony wysokiej jakości materiał technologiczny “POM-C” sprawa, że uchwyty mają dużą odporność na ciepło, zużycie i detergenty do zmywarek.
Rękojeści Stellar Sabatier są połączone przy użyciu jednoczęściowych nitów.
Noże Stellar Sabatier można myć w zmywarce, ale zaleca się mycie ręczne.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
- Materiał: stal nierdzewna X50CrMoV15, tworzywo sztuczne POM-C
- Długość ostrza 18 cm
- Producent: Stellar
- Kolekcja: Sabatier
Nr katalogowy: ST-IS07N