Rzodkiew japońska Daikon 250g XL nasiona na kiełki Toraf
Kiełki rzodkwi Daikon zawierają witaminy A, B1, B2, C i PP oraz żelazo, sód, magnez, potas, wapń i fosfor. Spożywanie tych kiełków pomaga wzmocnić tkanki mięśniowe, stymuluje sekrecję soku żołądkowego oraz procesy trawienne i wspomaga przy tym także odporność organizmu.
Kiełki te stanowią suplement poprawiający krążenie krwi, oczyszczający krew i zmniejszający przekrwienie. Są także stosowane w problemach z nadwagą.
PRZYGOTOWANIE KIEŁKÓW:
Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Bio-Natura. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 4-7 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 2,5-3cm.
Zdjęcie ma charakter poglądowy. Zakupiony przedmiot może mieć różnice - w zależności od partii, aktualnie będącej na stanie może to być np. Inny wzór opakowania.