Rzeżucha - nasiona na kiełki 500 g
Kiełki rzeżuchy są doskonałym źródłem potrzebnych naszemu organizmowi witamin, charakteryzują się zwłaszcza dużą zawartością witaminy C. Rzeżuchę szczególnie powinniśmy spożywać zimą oraz wczesną wiosną gdy trudno o pełnowartościowe warzywa.
Spożywanie kiełków rzeżuchy zalecane jest gdy czujemy się słabo, kiepsko znosimy zmiany temperatur, mamy szarą cerę i matowe włosy.
Rzeżucha uzupełnia niedobory witaminy C - cennego przeciwutleniacza zwłaszcza u palaczy. Bogata jest także w witaminy A, B, PP oraz K.
Ze względu na dużą zawartość soli mineralnych, żelaza i magnezu rzeżucha powinna być obecna w diecie kobiet w ciąży, dzieci oraz osób z dolegliwościami reumatycznymi, przy anemii, bronchicie, osteoporozie, chorobie wieńcowej i zaburzeniach krążenia.
Opakowanie: 500 g
Opakowanie Rzodkiewki najwyższej jakości
-zdolności kiełkowania 96%
-Niezaprawiane
-wolne od GMO
-bez obecności bakterii.
Od Polskiego PRODUCENTA