NASIONA EKOLOGICZNE NA KIEŁKI RZEŻUCHA 20 G
BIO ORGANIC BIO ORGANIC BIO ORGANIC
Kiełki rzeżuchy mają wyraźny ostry smak, są bogatym źródłem witamin C, PP, P, B, oraz związków mineralnych takich jak
potas, magnez, wapń, siarka i mikroelementy. Są silnym przeciwutleniaczem. Wzmacniają organizm, poprawiają stan skóry, paznokci i
włosów. Kiełki rzeżuchy działają pobudzająco na apetyt i trawienie, obniżają poziom cukru we krwi, z tego względu polecane są w
szczególności cukrzykom.
Przygotowanie kiełków:
Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi
NAJPROSTSZY SPOSÓB UPRAWY KIEŁKÓW
1 .Nasiona zalej wodą i zostaw na kilka godzin do namoczenia,
2, Przygotuj talerzyk, miskę lub inne niezbyt głębokie naczynie. Na dnie naczynia połóż warstwę ligliny ,waty lub gazy.
3,Wysyp nasiona jedną warstwą na przygotowany podkład .
4.Nalej wody, żeby nasiona były wilgotne – nie pływały w wodzie, a jedynie czerpały wilgoć z podłoża.
5. Postaw całość na parapecie i codziennie uzupełniaj poziom wody.
Po kilku dniach Twoje kiełki są gotowe do jedzenia.