To danie jest jak Meksyk w pigułce – promienne dla oka, wielobarwne na języku i wyraziste jak aromaty płynące z kuchni tego fascynującego kraju. Połączyliśmy różnorodność smaków meksykańskich w tym prostym, szybkim i łatwym do przygotowania daniu. Czerwona papryka i pomidor mają charakter, przyprawy użyte w daniu dają aromat i moc, a to wszystko otoczone jest w smakowitym ryżu i kukurydzy. Taka kompozycja jest skazana na sukces, zupełnie jak Meksyk na słońce.
Zaoszczędź swój czas i przygotuj pełnowartościowy posiłek w kilka minut!
Produkt odpowiedni dla wegan, bez wzmacniaczy smaku z niską zawartością tłuszczu.
Sposób zastosowania: Zawartość torebki oraz saszetki wsypać do miski. Wlać około 250 ml wrzącej wody, dokładnie wymieszać. Pozostawić pod przykryciem przez około 4 min od czasu do czasu mieszając, aż ryż wchłonie wodę.
Zawartość: Ryż biały ekspandowany (83%), warzywa suszone w zmiennych proporcjach [cebula, papryka czerwona, pomidor, czosnek] (7,5%), przyprawy [sól, papryka, kmin rzymski, oregano, chili, goździki, pieprz czarny, kolendra, gałka muszkatołowa] (3,7%), kukurydza liofilizowana (3%), cukier, aromaty naturalne. Produkt może zawierać gluten.
Ryżotto meksykańskie