Ryżotto indyjskie - gotowe danie od Soligrano (100g) Proponujemy odważne, idealnie zbalansowane danie z mieszanką intensywnych, egzotycznych przypraw. Bazą jest tutaj ekspandowany ryż o puszystej konsystencji i aksamitnej strukturze. Mozaika przypraw, która została do niego dodana, nadaje potrawie zaskakującego, egzotycznego wyrazu, charakterystycznego dla dań kuchni indyjskiej. Z Soligrano ryż przestaje być nudny. Spróbuj jego nowej odsłony w wydaniu indyjskim!
Składniki: ryż biały ekspandowany (83%), warzywa suszone w zmiennych proporcjach [cebula, papryka czerwona, pietruszka, pomidor, czosnek] (10,6%), przyprawy [sól, kolendra, kurkuma, kmin rzymski, papryka, chili, cynamon, goździki, gałka muszkatołowa, imbir] (5%), aromaty naturalne, ocet w proszku (ocet jabłkowy, ocet spirytusowy), cukier, suszony zagęszczony sok cytrynowy.
Sposób użycia :
Zawartość torebki oraz saszetki wsypać do garnka i smaż ok. 30s. Wlej około 250 ml zimnej wody, dokładnie wymieszaj. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu 2-3 min od czasu do czasu mieszając, aż kasza wchłonie wodę.