Ryż z żurawiną, jabłkiem i cynamonem
Producent:
PROPOZYCJA PODANIA
Ugotuj ryż w 450 ml wrzącego mleka przez około 20 minut, aby wchłonął cały płyn i rozkleił się. Przestudzony, ugotowany ryż formuj w kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Każdą ryżową kuleczkę obtaczaj w wiórkach kokosowych lub posiekanych orzechach. Smacznego!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
WEDŁUG BABCI
-
Do 400 ml wrzącej wody wsyp zawartość torebki, dodaj 1/2 łyżeczki soli i 2 łyżki oleju.
-
Zamieszaj i przykryj garnek. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut od czasu do czasu
mieszając.
-
Zdejmij z ognia, zamieszaj i szczelnie przykryty garnek odstaw na 5 minut.
WEDŁUG WNUKA
-
Do naczynia wlej 400 ml wody, wsyp zawartość jednej torebki, 1/2 łyżeczki soli i 2 łyżki oleju.
-
Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 5 minut na pełnej mocy, a następnie 10 minut na połowie mocy mikrofalówki.
Nazwa Ryż z szpinakiem, pomidorami i czosnkiem Składniki ryż biały długoziarnisty 91%, pomidor suszony 3,5%, cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy), szpinak suszony 2%, czosnek suszony 0,4%. Może zawierać gluten, mleko, seler, gorczycę, orzechy. Informacje dodatkowe Może zawierać gluten, mleko, seler, gorczycę, orzechy. Masa netto 250 g Liczba porcji dla 4 osób Czas przygotowania minut -
Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu
Energia 1382 kJ/330 kcal Tłuszcze 0,9 g w tym kwasy nasycone 0,2 g Węglowodany 77 g w tym cukry 8,9 g Białko 5,4 g Sól 0,02 g