Schudnij bez poddawania się: Przygotuj dania z ryżu bez węglowodanów
Ryż, podobnie jak makaron, należy do produktów bogatych w węglowodany. Dlatego podobnie jak makaron jest niestety tematem tabu na diecie niskowęglowodanowej. Dla wielu osób, które chcą schudnąć, oznacza to twarde wyrzeczenie – ponieważ ryż jest składnikiem wielu lekkich i niskokalorycznych potraw.
Jednak nie musisz całkowicie eliminować ryżu niskowęglowodanowego z diety. Zamiast tego po prostu zastąp go ryżem kajnok konjac i wnieś więcej przyjemności i urozmaicenia do swojej diety bez węglowodanów!
Ryż Konjac – Idealny do utraty wagi*
Brzmi naprawdę niewiarygodnie: ryż prawie bez kalorii, z którego można przygotować dania ryżowe bez węglowodanów! W rzeczywistości nasz ryż konjac ma tylko 8 kalorii na 100 gramów - to mniej niż plasterek jabłka lub 100 gramów ogórka. To sprawia, że ryż konjac jest idealny do odchudzania * .
Pewnie zastanawiasz się teraz, czy taki rodzaj ryżu z tak małą ilością kalorii może w ogóle nasycić na diecie bez węglowodanów. Tutaj możemy Cię uspokoić: podobnie jak makaron kajnok konjac, nasz ryż konjac jest również bogaty w glukomannan. Jest to błonnik pokarmowy, który ma zdolność zatrzymywania dużych ilości wody. Zwłaszcza jeśli do posiłków dużo pijesz bez węglowodanów z ryżem konjac, który bardzo polecamy, szybko i na długo poczujesz sytość. W ten sposób możesz schudnąć z ryżem konjac* bez obaw o apetyt.
Co zawiera ryż kajnok?
Odchudzony ryż z kajnoka jest wytwarzany z mąki z korzenia konjac. Roślina konjac - zwana także diabelskim językiem - jest uprawiana we wschodniej Azji. Po zbiorach pokrojony w plastry i wysuszony korzeń konjac przetwarza się na mąkę. Wreszcie ta mąka konjac jest używana do robienia makaronu konjac lub ryżu konjac lub jako składnik deserów i słodyczy.
Być może słyszałeś już o ryżu Shirataki. To także ryż konjac, ale zwykle jest dużo gorszej jakości niż nasz kajnok: jest poplamiony resztkami łusek i zwykle ma nieprzyjemny zapach. Schudnąć z tak nieapetycznym ryżem Shirataki*? Naprawdę tego nie chcesz!
Dlatego pojechaliśmy do Chin i w wybranej lokalizacji stworzyliśmy proces produkcyjny spełniający wysokie europejskie standardy jakości. Rezultat: ryż Konjac bez własnego zapachu! Wysoka jakość naszej mąki konjac została potwierdzona badaniami laboratoryjnymi oraz certyfikatami (ISO, IFS).
Ryż Shirataki – odpowiedni również dla osób z nietolerancją glutenu
Czy masz nietolerancję glutenu i dlatego jesz produkty bezglutenowe? Ryż właściwie zawsze był dla Ciebie „bezpiecznym” pokarmem, bo naturalnie nie zawiera glutenu?
W takim razie mamy dla Ciebie dobrą wiadomość: Ryż konjac z kajnoka to ryż bezglutenowy. Można go więc używać do przygotowywania beztroskich niskowęglowodanowych potraw z ryżu. A jeśli brakuje Ci pomysłów na przygotowanie, z przyjemnością zainspirujemy Cię naszymi przepisami !
Życzymy smacznego!
DATA 03.07.2023