Ryż Seijou odmiany California Calrose NO1 w USA rozważany, specjalny do sushi, podobny do Nishiki
Ryż to podstawowy składnik kuchni kraju kwitnącej wiśni, jego gotowanie, przyrządzanie i podawanie zostało przez Japończyków doprowadzone do perfekcji. Japoński ryż zdecydowanie różni się od tego, który jemy, na co dzień. Ma krótsze ziarno o obłym i zwartym kształcie, jasnej mlecznej barwy. Po prawidłowym ugotowaniu jest pulchny, zwarty i kleisty, ziarenka przywierają do siebie dzięki czemu łatwiej go jeść pałeczkami, rolować i zlepiać. Ryż kleisty to specjalny gatunek ryżu azjatyckiego krótko i średnio ziarnistego, charakteryzującego się delikatnym smakiem i kleistością po ugotowaniu. Od zwykłego ryżu różni go brak, lub minimalna zawartość amylozy i duża zawartość amylopektyny, która odpowiedzialna jest za kleistość.
Na tej aukcji dostępny jest rozważany, specjalny ryż do sushi odmiany Calrose podobny do Nishiki, idealny do sushi, nadaje się również do innych dań w tym słodkich.
Na zdjęciu widać oryginalne opakowanie fabryczne, ryż ważymy i pakujemy w woreczki z folii dopuszczonej do kontaktu z żywnością.
Pochodzenia: USA Kalifornia
Skład: ryż odmiany Calrose
Najlepiej spożyć przed: 11.09.2022
Waga: 1000 g
Waga do wysyłki (z opakowaniem): 1200g
Dla Państwa zadowolenia i wysokiej, jakości produktów, dostawy do naszej firmy realizowane są kilka razy w tygodniu.
Wszystkie produkty są bardzo dobrze i bezpiecznie zapakowane do wysyłki.
Najszybciej zapłacicie Państwo przez płatności "PayU".
Dziękujemy i zapraszamy na nasze inne aukcje - SushiSam.