Ryż Do Sushi Okrągłę Ziarno Yamato Jakość Premium Duży Worek 10kg OISHII
Ryż Do Sushi Okrągłę Ziarno Yamato Jakość Premium Duży Worek 10kg OISHII
Opis: Ryż do sushi firmy Oishii Yamato w opakowaniu 10 kg. Doskonały ryż okrągło ziarnisty do sushi. Jest klejący, ma białą barwę i okrągłe ziarno, dlatego przygotowane z niego sushi jest bardzo dobre.
Przygotowanie Ryżu Oishii:
1. Ugotować 3 szklanki ryżu w 3 szklankach wody.
2. Przygotować zaprawę do sushi: dodać 6 łyżek octu ryżowego, 1/2 łyżkę cukru i 1/4 łyżkę soli.
3. Ugotowany ryż włożyć do miski i dodać zaprawę ryżową do sushi, wymieszać drewnianą szpatułką.
4. Ryż pozostawić do wystygnięcia, przykryć wilgotną ścierką aż będzie gotowy do użycia.
Składniki: Ryż do sushi.
Produkcja: Włochy
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1479kJ/348kcal,
Tłuszcz 0,9g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g,
Węglowodany 78g,
w tym cukry <0,5g,
Białko 6,1g,
Sól <0,01g.
Masa netto: 10 kg
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie Ryżu Do Sushi:
1. Ryż należy przepłukać kilkakrotnie wodą, aż woda będzie czysta.
2. Na szklankę ryżu dodajemy półtorej szklanki wody, gotujemy na wolnym ogniu.
3. Następnie, po ugotowaniu zakrywamy naczynie i gotujemy jeszcze na małym ogniu, około 15 min albo do momentu, gdy ryż wpije całą wodę.
4. Odstawiamy ugotowany ryż pod przykrywką na 10 minut, po tym czasie ryż będzie gotowy.
Ryż możemy ugotować w zwykłym garnku lub skorzystać z wygodniejszego rozwiązania i zaopatrzyć się w specjalny garnek do gotowania ryżu.
Przygotuj Najsmaczniejszy Ryż Do Sushi !
Ugotowany ryż do sushi odpowiednio przypraw zaprawą ryżową, która nada wyjątkowego smaku Twojemu SUSHI !
Możesz do tego wykorzystać gotową mieszankę lub przygotować ją samodzielnie, mieszając odpowiednio ocet ryżowy, sól oraz cukier.
Pamiętaj Sushi Masterze !
1. Ryż do sushi zawsze mieszaj drewnianą łyżką, nigdy nie używaj metalowych sztućców.
2. Nigdy nie układaj gorącego ryżu do sushi na wodoroście nori ! Ryż powinien być wystudzony do temperatury pokojowej w przeciwnym wypadku zepsuje smak NORI.
3. Zawsze namaczaj ręce w zimnej wodzie podczas rozprowadzania ryżu na wodoroście, będzie się znacznie mniej kleił do dłoni.