Ryż do sushi Harukaze (Koshi Hikari) 10kg
Ryż krótkoziarnisty jakości Premium. Doskonały do przygotowywania sushi i dań kuchni azjatyckiej. Znany i ceniony za swoją miękkość, gładkość i puszystość po ugotowaniu.
Najlepiej spożyć przed: 08/2024
Produkt pochodzący z Wietnamu z gatunku Koshihikari. Jest to jeden z najbardziej cenionych produktów przez wytrawnych kucharzy i sushi masterów. Jest nieco trudniejszy w przygotowaniu.
Produkt bezglutenowy.
Sposób przygotowania:
1. Kilkukrotnie wypłucz porcję ziaren ryżu ze skrobi pod zimną wodą. Ważne, by robić to delikatnie, tak, by nie naruszyć struktury ziarna.
2. Połącz w proporcji 1:1 i pozostaw do namoczenia przez 1 godzinę.
3. Gotuj w rice cookerze, po zagotowaniu pozostaw w garnku przez 15-30 minut w zależności od ilości ryżu.
4. Przełóż do drewnianej misy i studź wachlując.