Ryż Carnaroli, nazywany często „królem ryżu”, pochodzi
z włoskiego regionu Parco Lombardo della Valle del
Ticino. Tradycyjnie polecany jest do przygotowywania
risotto. Swoje walory smakowe zawdzięcza produkcji
w krystalicznie czystych wodach Ticino oraz jednorocznemu
przechowywaniu.
Parametry produktu
Rodzaj Nieporcjowany
Typ Carnaroli
Zawartość netto 2,5 kg
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Włochy
Waga jednostkowa brutto 2,6 kg
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie 100 op. zb. (DU)
Składniki ryż Carnaroli
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu Nazwa firmy: Transgourmet Polska Sp. z o.o. Ulica i numer: ul. Zamenhofa 133 Kod pocztowy i miasto: 61-131 Poznań PL
Alergeny
Ryby i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Inne uwagi dotyczące przechowywania Najlepiej spożyć przed: data podana na etykiecie przyklejonej do wieczka. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od wilgoci i ciepła, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Instrukcje dotyczące przygotowania Czas gotowania: 16-20 minut.
Wartość odżywcza
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0 g
Wielkość porcji 100 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g