RYŻ BIAŁY 500g
Składniki: Ryż biały
Ryż biały długoziarnisty to jeden z najpopularniejszych gatunków ryżu. Produkcja tego ryżu wygląda tak, że po zbiorach zostaje poddany łuskaniu, a następnie polerowaniu. W ten właśnie sposób powstaje ryż biały. Ma delikatny smak i nie ma wyrazistego aromatu. Ryż biały pochodzi głównie z południowo-wschodniej Azji. Jego popularność co do upraw rozprzestrzeniła się też w Europie i Ameryce. Ma grube ziarna, a jego zbiory odbywają się na przełomie marca i kwietnia. Jest neutralny w smaku, dlatego nadaje się do różnego rodzaju potraw zaczynając od potraw mięsnych, a kończąc na potrawach owocowych czy warzywnych.
Zastosowanie:
- dodatek do zup;
- dodatek do dań głównych mięsnych i rybnych;
- dodatek do mleka;
- dodatek do past rybnych.
Sposób przyrządzenia:
- opłukać pod bieżącą wodą;
- dobranie odpowiednich proporcji - 1 szklanka ryżu na 1,5 szklanki wody;
- gotować około 12-15 minut.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1455 kJ / 348 kcal
Tłuszcz 0,6 g
w tym kwasy nasycone 0,2 g
Węglowodany 78,2 g
w tym cukry 0,15 g
Białko 6,9 g
Sól 0,003 g
Kraj pochodzenia: Birma
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
Masa netto: 500 g
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
NATURAL EXPERT to:
- wygodne opakowanie (zamykanie otwieranie)
- szybka wysyłka
- stale monitorowana jakość surowców
- a przede wszystkim
NATURAL EXPERT = 100% naturalne produkty!