Grzyby marynowane to świetny sposób na urozmaicenie codziennych posiłków. Dzięki swojej delikatnej, lekko kwaśnej i orzechowej nutce, grzyby marynowane są doskonałym składnikiem w wielu potrawach, od dań głównych po sałatki. Są one także bardzo zdrowe, ponieważ zawierają witaminy i minerały, a także błonnik.
Składniki: Mleczaj rydz, woda, ocet spirytusowy, cukier, cebula, marchew, sól, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, gorczyca, pieprz naturalny ziarnisty, liść laurowy, ziele angielskie.
Objętość netto: 300 ml
Grzyboznawca nr 1170
Pojemność 300ml, masa netto 280g, masa netto grzybów po odsączeniu 120g.
WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100G
Wartość energetyczna 246 kJ / 58 kcal
Tłuszcz 0,6 g
w tym kwasy nasycone 0,1 g
Węglowodany 8,6 g
w tym cukry 8,5 g
Białko 3,1 g
Sól 0,71 g