RYDZ PRZEKĄSKA FUNGOPOL
Rydz uznawany jest za najsmaczniejszy wśród polskich grzybów, wyróżnia się wyjątkowym, niepowtarzalnym smakiem. Można twierdzić, że nie ma sobie równego.
Rodzaj pasty na pieczywo lub jako przekąska podawana na liściach sałaty lub cykorii.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 523 kJ / 126 kcal.
- Tłuszcz: 9,67 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g.
- Węglowodany: 8,1 g w tym cukry: 3,2 g.
- Białko: 2,3 g.
- Sól: 1,32 g.
.Składniki; mleczaj rydz 40%, marchew, olej, papryka, cebula, sól, pieprz.
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w temp.ok.+4°C.
Waga; 120g
Producent; Fungopol
Kraj pochodzenia; Polska