Tradycyjne bez chemii, w nowych słoikach i zakrętkach, pasteryzowane w kotle – nadwyżki z piwniczki.
.
Oferta dotyczy zakupu zestawu słoików z przetworami rybnymi o wartości 300zł.
.
Po dokonaniu zakupu, należy poinformować mnie, które z poniższych dań i w jakiej ilości mają się znaleźć w przesyłce. Maksymalna wartość zamówienia to 310zł (po przekroczeniu konieczna dopłata).
Zastrzegam możliwość korekty zamówienia z mojej strony, ponieważ każda z pozycji jest dostępna w innych ilościach, więc istnieje możliwość braku dostępności produktu.
.
Do wyboru następujące przetwory z listy poniżej:
.
Ryby obsmażone, w zalewie słodko-kwaśnej:
- karaś (złocisty) -> 900ml – 35zł
- śledzie (płaty bez kręgosłupa, ości grzbiet. i ogonów) -> 900ml – 36zł
- makrela -> 900ml - 36zł
- szczupak -> 900ml - 40zł
- karp -> 900ml – 40zł
- płaty z karpia (bez kręgosłupa, ości grzbiet. i ogonów) -> 900ml - 46zł
- halibut (same dzwonka) -> 500ml – 40zł
- filety z łososia-> 500ml - 35zł
- filety z morszczuka -> 500ml - 37zł
.
Ryby obsm., w zalewie słodko-kwaśnej, z przecierem pomidorowym:
- karaś (złocisty) -> 900ml – 35zł
- śledzie (płaty bez kręgosłupa, ości grzbiet. i ogonów) -> 900ml – 36zł ; 720ml - 29zł
- makrela -> 36zł
- karp -> 900ml – 40zł
- płaty z karpia (bez kręgosłupa, ości grzbiet. i ogonów) -> 900ml - 46zł
.
Inne przetwory rybne:
- paprykarz (z mięsa łososia) -> 210ml -> 28zł
- obsm. ikra z okonia w zal. słodko-kwaśnej z pomid.-> 500ml - 24zł
.
.
Ryby w zalewie - Domowa, tradycyjna receptura - Wypatroszone, przyprawione i obsmażone tuszki rybki pocięte na porcje, w tradycyjnej zalewie słodko-kwaśnej (woda, ocet, cukier, ziele angielskie, liść laurowy, gorczyca, pieprz czarny, cebula). Zalewa nie za mocna. Dostępne także w wersji dodatkiem przecieru pomidorowego.
Paprykarz z mięsa w 100% - z Łososia -> Świeże łososie (dziko żyjące, tradycyjne wyławiane), wypatroszone, przyprawione i delikatnie obsmażone na patelni z cebulką. Następnie z ryb wybrano kręgosłup, ości i usunięto skórę. Czyste mięsko otrzymane z ryb zostało przemielone maszynką i następnie dodano w odpowiednich proporcjach: ugotowany ryż, przecier pomidorowy, oliwę, słodką paprykę, odrobinę cukru. Wszystko razem zmieszane, przyprawione. Jest to prawdziwy domowy paprykarz na bogato, z bardzo duża zawartością czystego mięska w składzie (czyste mięso - około 80%, pozostałe składniki - około 20%). Produkt nie posiada ości.
Karp w galarecie (filety bez skóry) -> Karpie - wypatroszone, przyprawione i ugotowane we wywarze warzywnym z dodatkiem pieprzu oraz soli. Następnie z rybki usuwam ości oraz skórę i układam w słoiku kawałki mięska, na warstwie pociętej marchewki wyciągniętej z wywaru. Do wywaru dodaję żelatynę spożywczą oraz odrobinę soku wyciśniętego ze świeżej cytryny i zalewam nim słoiczki. Staramy się dokładnie usunąć ości, jednak proszę jeść ostrożnie. W trakcie przewozu kurierskiego, galareta może ulec rozluźnieniu, co jest naturalnym zjawiskiem i nie wpływa na smak. Aby ponownie zgęstniała, wystarczy przed konsumpcją, włożyć słoiczek do chłodziarki, na kilka godzin.
Polecam