RYBY, SŁODKO- I SŁONOWODNE, OWOCE MORZA I ŚLIMAKI
Hanna Szymanderska
Format: 24 x 22 cm
Liczba stron: 122 stron
Oprawa: twarda
Ryby są smaczne i zdrowe. Warto jeść ryby, próbować różne gatunki.
W serii „Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej” prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne – nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.
„Ryby” to dziesiąty tom piętnastotomowej serii.
Dowiesz się z niego m.in.:
* w czym najlepiej marynować ryby
* jak przygotować ryby morskie, aby były nie tylko smaczne, ale też aromatyczne,
* dlaczego najlepiej kupować żywe raki oraz jak je oczyścić i ugotować,
* po czym poznać, że ostryga jest świeża,
* jak kroi się homara.
Ponad 60 pięknie ilustrowanych przepisów to idealne źródło inspiracji kulinarnych dla całej rodziny, a także niezastąpiona pomoc przy układaniu codziennego menu.
KUPUJĄC NA KILKU MOICH AUKCJACH PŁACISZ TYLKO RAZ ZA WYSYŁKĘ (NAJWYŻSZĄ Z ZAKUPIONYCH AUKCJI)
SUGEROWANA CENA SKLEPOWA 42ZŁ NA MOJEJ AUKCJI ZA POŁOWE CENY CZYLI 21ZŁ