świeżo wyprodukowany Surströmming, czyli szwedzkie kiszone śledzie o bardzo nietuzinkowym smaku i mocnych walorach smakowych. DUŻA PUSZKA Smak kiszonego śledzia można określić jako lekko słonawy. Rzadko jest jedzony solo, najczęściej jego mocne walory zapachowo-smakowe są ukrywane w towarzystwie cienkiego chleba tunnbröd i posiekanej cebuli, a także ziemniaków w plastrach. Kiszone śledzie surströmming je się także z pastą ziemniaków. A kanapki z kiszonym śledziem podawane są ze szklanka mleka. Do śledzi pije się także wódkę.
To narodowa potrawa szwedów.
Pojemność 600 g wraz z zalewa -w tym 475 g śledzi
Towar bardzo dobrze zabezpieczony do wysyłki.
Każda puszka przechowywana według zaleceń producenta w chłodni w temperaturze od 4°C do 6°C. Po otrzymaniu produktu warto trzymać go w lodówce, aby zapewnić optymalne warunki.