Rybacka Chata, to przede wszystkim firma rodzinna. Staramy się kultywować stare tradycyjne rybackie z naszego regionu. Dzięki naszym poszukiwaniom i ciągłych rozmowach z żonami nieżyjących już rybaków w naszej wsi, dowiadujemy się wielu ciekawych informacji, ale przede wszystkim wyłuskujemy smaczne przepisy, które kultywujemy i podajemy na Wasze stoły. W naszej skromnej Rybackiej Chacie możesz odnaleźć w sobie smak, ponieważ dzięki temu, że z ryb robimy już prawie wszystko, to nawet zawzięty smakosz mięs, który nie cierpi ryb odnalazł w sobie do nich zamiłowanie. W naszych przetworach znajdziesz przede wszystkim serce, ponieważ to je wkładamy do każdego słoiczka, jest to nasza pasja, nasze zamiłowanie, ale przede wszystkim jesteśmy w tym My, ponieważ robimy to razem. Ciągle się uczymy i brniemy do przodu, rozwijamy i nie stoimy w miejscu po to, aby każdy z Was poznał nowy smak, zdrowy i prawdziwy - prosto z naszego rodzinnego stołu.
Producent: P.P.H Fisch-Net Grzegorz Koza
Marka: Rybacka Chata • Fisch-Net
O marce: Rybacka Chata, to mała manufaktura rybacka mieszcząca się w Wojnowie, nieopodal Sulechowa, w województwie lubuskim. Zajmujemy się przetworzeniem ryb na wszelaki sposób, czynimy pasty, marynaty, pasztety, paprykarze, czy kiełbasę z ryb. Ponadto uruchamiamy naszą starą, kamienną wędzarnie parę razy w tygodniu, w której wędzimy w sposób tradycyjny ryby słodkowodne. Całą działalność prowadzimy już prawie 30 lat, dzięki czemu zaangażowały się w naszą pracę również nasze dzieci. Przede wszystkim skupiamy się na połowie ryb z naszego jeziora Wojnowskiego, z którego to właśnie pozyskujemy surowiec do wszelkich potraw. Na miejscu znajduje się u nas przydomowy sklepik, w którym można zaopatrzyć się w nasze produkty, ale i inne regionalne wyroby, zaś w sezonie letnim uruchamiany maleńką smażalnie rybną, w której podajemy ryby, jakie uda się nam złowić.
Przechowywanie: Chronić przed światłem. Przechowywać w warunkach chłodniczych od +2 do +8 st. C
Należy spożyć do: Data na opakowaniu (indywidualna na każdym słoiku po wyprodukowaniu danego dnia)
Rodzaj opakowania: słoik szklany 720 ml
Ryby po odsączeniu: 330 G
Składniki: zalewa octowa 50 % (woda, ocet spirytusowy, marchew, cebula, ziele angielskie, gorczyca, liść laurowy, sól, cukier), ryba smażona - amur 50 % (tusza rybna, mąka pszenna, olej rzepakowy, papryka słodka)