Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 3,99 zł
- Rurka do fermentacji do wina gąsiora fermentatora
- 13,98 zł z dostawą
- 3,00 zł
- Rurka fermentacyjna plastikowa do balonów wina fermentacji
- 12,99 zł z dostawą
- 8,99 zł
- RURKA FERMENTACYJNA DO FERMENTACJI WINA BALONU PLASTIKOWA DO GĄSIORA
- 18,98 zł z dostawą
Rurka fermentacyjna do balona fermentatora wina (6761630075)
Sprzedający alembik_pl
poleca 99,90%
|
732
Opis
- Rurka fermentacyjna
Rurki plastikowe - wykonane z bardzo wysokiej jakości tworzywa sztucznego PVC, charakteryzującego się dużą wytrzymałością. Posiadają duże banieczki, co zapewnia wolniejsze odparowywanie wody w czasie prowadzonej fermentacji. Dopasowane są do otworu znajdującego się w korkach gumowych do balonów.
Charakterystyka produktu:
Tworzywo, z którego wykonane są rurki posiadają wszelkie zezwolenia do kontaktu z żywnością, atest PZH.
Użytkowanie:
Rurka fermentacyjna wypełniona wodą stosowana jest w procesie fermentacji w celu zabezpieczenia zawartości nastawu przed natlenieniem, a jednocześnie umożliwia regularne wydobywanie się dwutlenku węgla powstającego podczas zachodzącego procesu.
Dzięki przesuwającemu się słupowi wody możemy obserwować zmieniającą się intensywność procesu fermentacji z etapu burzliwego (intensywne bulgotanie) do stacjonarnego. Rzeczą naturalną jest parowanie wody stąd pamiętać należy o uzupełnianiu jej poziomu w rurce. Niedopatrzenie tej czynności spowodować może zbyt intensywne natlenienie się płynu, co za tym idzie utlenienie się powstającego etanolu do kwasu octowego. Ten niekorzystny proces wywołać mogą również muszki owocowe, które dostaną się do naczynia.
UWAGA:
w przypadku ograniczonej możliwości kontroli poziomu wody w rurce, wypełnić możemy ją mniej parującą oleistą cieczą.
Zdjęcia produktu
Polecane produkty
(kliknij na zdjęcie)
Punkty odbioru osobistego:
Łódź
Limanowskiego 11
91-302 Łódźtel. 887 81 81 66
Pon. - Pt.: 9-17
Sobota: 8-14
Łódź
Rynek Bałucki 1 box 350
91-445 Łódźtel. 601 06 54 84
Pon. - Pt.: 9-17
Sobota: 8-14
Samotnik
Aleja Bukowa 12
95-002 Samotnik
tel. 885 81 81 66
Pon. - Pt.: 6-18
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.