RUF deser Creme Brulee z cukrem karmelowym 95 g
Skład: cukier, skrobia, całe jaja kurze w proszku (7,1%), syrop glukozowy, aromat, barwnik (ryboflawiny, annato norbiksyna)
cukier karmelowy: cukier, syrop glukozowy
Do przygotowania potrzebne jest 300 ml mleka i 200 g śmietany
Sposób przygotowania:
1. Do rondla wlej 300 ml mleka i 200g płynnej śmietany. Wymieszaj śmietankę w proszku trzepaczką, zagotuj mieszając i ponownie zagotuj mieszając.
2. Śmietanę wlej do 4 miseczek i ostudzić. Wsadź do lodówki do całkowitego wystygnięcia.
3. Około 10 minut przed podaniem szybko posyp śmietankę równomiernie cukrem karmelowym. Cukier sam się skarmelizuje, więc karmelizacja w piekarniku nie jest już konieczna.
Najlepiej spożyć przed 04/2025