Czego jeszcze będziesz potrzebować;
Na ciasto:
150 ml letniej wody
3 łyżki oleju spożywczego
Na polewę:
150 ml wody
Składniki do wyboru;
Trochę mąki pszennej na blat
Przygotowanie; Przede wszystkim włóż podstawową mieszankę, drożdże, letnią wodę i olej spożywczy do miski. Wymieszaj za pomocą elektrycznego miksera ręcznego (haczyk do ciasta) krótko na najniższym ustawieniu, a następnie ugniataj najwyższe ustawienie przez około 2 minuty.
Uformować ciasto w kulkę na blacie lekko posypanym mąką i pozostawić w ciepłym miejscu na około 20 minut.
Przygotuj ciasto
Po 20-minutowej fazie odpoczynku wyłóż blachę do pieczenia (ok. 40 x 30 cm) papierem do pieczenia.
Kolejne ciasto zagnieść na mączystym blacie. Rozwałkuj 2 okrągłe lub jedną prostokątną podstawę zgodnie z preferencjami i umieść na blasze do pieczenia.
Rozgrzej konwencjonalny piekarnik do około 200 °C (wentylator ok. 180 °C).
Posyp pizzę i upiecz
Teraz wymieszaj sos do pizzy, wymieszaj z zimną wodą i równomiernie rozprowadź na cieście.
Dodaj pożądane dodatki i posyp tartym serem. Upiecz pizzę na środkowej półce nagrzanego piekarnika.
Składniki; Mieszanka do pieczenia: mąka pszenna, dekstroza, sól, lecytyny emulgujące.
Mieszanka do sosu do pizzy (11,1 %): cukier, skrobia pszenna modyfikowana, proszek pomidorowy, sól, maltodekstryna, syrop glukozowy, żywność barwiąca sproszkowane buraki, wzmacniacz smaku E 621, kwaśny kwas cytrynowy, przyprawy, aromat.
Drożdże: suche drożdże, emulgator E 491.
Drożdże pakowane w atmosferze ochronnej.