Wychodząc naprzeciw klientom korzystającym z obu naszych kont – ITALIAMO_CAFFE (kawy) oraz ITALIAMO_APETITO (delikatesy) – uprzejmie informujemy, że będziemy je stopniowo łączyć, by docelowo POZOSTAWIĆ niniejsze.
Per qualsiasi informazione in italiano non tardate a contattarci: 792 288 411
Kawy z Italii są jak ich różnorakie wina i lokalne specjały oraz rodzinne receptury kulinarne. Tylko oparte o tradycje włoskie prażalnie są interesujące dla prawdziwych smakoszy tego trunku.
Sprowadzona z Włoch (Mediolan) oryginalna rozpuszczalna kawa NESCAFE/Nestlé o intensywnym aromacie i niepowtarzalnym smaku!!!
Niniejsza aukcja dotyczy rozpuszczalnej kawy NESCAFE Classic Doppio filtro, gusto intenso o wadze 100g, zamkniętej w hermetycznym słoiku.
Najlepiej spożyć przed: 07.2021 r.
PORADA: wsypać do filiżanki czubatą łyżeczkę kawy (ok. 1,7g) i zalać gorącą wodą ok. 60ml (ale nie wrzątkiem) i zamieszać. Dodać cukru, ew. mleka wg uznania. Zawartość pozwala zaparzyć prawie 50 filiżanek napoju.
Napoczętą zawartość należy przechowywać w suchym miejscu.
NESCAFE Classic Doppio filtro, gusto intenso – to propozycja Nestlé Italia z Mediolanu – celnie wyważona mieszanka najlepszych ziaren kawowców z całego świata. Dzięki zastosowaniu innowacyjnego procesu wytwórczego – dwukrotnego filtrowania, otrzymano 100% kawy czystej bez glutenu, by osiągnąć jeszcze lepszy efekt, jak dotychczas, podczas konsumpcji kawy rozpuszczalnej.
Produkt oparty na zestawie różnych specjalnych gatunków arabik i robust, których pestki zmielono i poddano zabiegowi liofilizacji poprzez osuszanie sublimacyjne, zachowując najlepsze właściwości smakowe i zapachowe pestek surowych. Wybrano specjalne ziarna do zliofilizowania, nadające się do harmonijnego łączenia się z wodą lub mlekiem w trakcie higroskopijnej ekstrakcji, by oddawały pierwotne walory organoleptyczne owoców dojrzałych.
Mieszanka ta pozwala w domowych warunkach uzyskać klasyczne l'espresso italiano o smaku zdecydowanym – napój intensywny, ożywczy, ładnie pachnący, a jako nowość dla degustatora – wciągający, bo zapadający w pamięć.
Firma NESTLÉ (Société des Produits Nestlé S.A.), rok. zał. 1866 – jest dziś największą korporacją spożywczą na świecie i jedną z najbardziej znanych marek (8000 produktów, w 80 krajach, obrót roczny 100 mld franków szwajcarskich). Pod szyldem NESTLÉ sprzedawane są wyroby mleczne (od mleka w proszku po jogurty), czekolady i słodycze, produkty dietetyczne, płatki śniadaniowe, lody oraz desery, kawa i woda mineralna.
Jej założyciel, Niemiec z pochodzenia, Heinrich Nestle (ur. 10.08.1814 we Frankfurcie nad Menem), po osieroceniu, jako 25-letni chłopak przeniósł się do Szwajcarii i osiedlił w kantonie francuskojęzycznym, w Vevey (tuż obok niemieckojęzycznej Luzerny). Wkrótce młody farmaceuta okazał się przedsiębiorczym, utalentowanym chemikiem: produkował lemoniadę, wytwarzał ciekły gaz do oświetlania ulic, ale prawdziwym pierwszym sukcesem przyszłego wynalazcy była odżywka dla niemowląt, które nie mogły być karmione piersią (Farine Lactée Nestlé, 1867). W tym czasie przydał już romańskich akcentów swemu rodowodowi, zmienił imię na Henri, a obok nazwiska z akcentem nad literką "e" umieszczał znak graficzny (1868) – karmione pisklęta w gnieździe (w niemieckim dialekcie nestle znaczy gniazdo). W ten sposób, jako jeden z pierwszych na świecie, od startu kreował swoje nazwisko jako markę (Nestle’s Kindermehl, Niemcy; Harina Lacteada Nestlé, Hiszpaniia; Lactous Farina Nestlé, Ameryka). Doceniał reklamę: wydawał plakaty i pocztówki, zdobył na międzynarodowych wystawach 40 nagród.
Imperium NESTLÉ rozrastało się dzięki połączeniom z firmami stawiającymi na innowacje. W 1905 roku powstala Nestlé & Anglo Swiss Condensed Milk Co. na bazie pierwszej w Europie fabryki mleka skondensowanego. W 1929 roku, po wchłonięciu marek Cailler, Peter and Kohler, pod rodzinne skrzydła wprowadzono czekoladę w tabliczkach. W 1938 roku powstaje Nestlé–NESCAFÉ – na bazie odkrycia liofilizacji i opracowania kawy rozpuszczalnej. Nestlé Alimentana S.A. powstała w 1947 roku po opracowaniu przyprawy Magi. Inne fuzje to Findus (1962; produkty mrożone), Vittel (1969), Perrier (1992) – wody mineralne, czy karmy dla zwierząt (Friskies 1985; Ralston Purina 2001). NESTLÉ FOODSERVICES to linia produktów przeznaczonych dla gastronomii.
NESTLÉ jest znane także jako palarnia kawy z dużą gamą produktów mielonych i rozpuszczalnych oferowanych pod znakiem handlowym NESCAFÉ. Uruchomiło także produkcję kaw zbożowych jako linię handlową ORZORO, również z dodatkami kawy prawdziwej lub kakako.