ROZMARYN - jest wiecznie zieloną rośliną śródziemnomorską, której właściwości przyprawowe i lecznicze znali już Egipcjanie, Rzymianie i Grecy. Jest to krzew, którego łodygi same się rozgałęziają a z czasem drewnieją u podstawy.
Rozmaryn - jest niezwykle aromatycznym zielem o gorzkawo - korzennym smaku. Idealnie nadaje się do przyprawiania ryb i mięsa. Doskonale komponuje się z baraniną, dziczyzną i wieprzowiną. Rozmarynem można także przyprawiać sałatki, makarony, pizzę a likierom i winom nadaje niezwykły aromat. Surowcem leczniczym w medycynie naturalnej są liście, które działają pobudzająco na układ nerwowy i krwionośny. Posiada także właściwości rozkurczające, bakteriobójcze i wirusobójcze. Jednak w żadnej postaci rozmaryn nie powinien być stosowany przez kobiety w ciąży.
Rozmaryn zapakowany jest w oryginalne opakowanie fabrycznie zgrzewane, oznaczone etykietą z nazwą i datą przydatności do spożycia.