Rozmaryn OLBRZYM
Roślina przyprawowa doskonała do mięs, wędlin i sosów. Świetnie nadaje się również do ziemniaków czy frytek. Kwiaty dodaje się do sałatek, łodyga może być używana jako szpikulec do szaszłyków – nadaje im niepowtarzalny zapach i smak. Idealnie aromatyzuje dania z grilla. Napar z rozmarynu wykorzystywany jest jako płukanka do ciemnych włosów, a gałązka wrzucona w ogień odstrasza owady.
Przyprawa idealnie nadaje się do:
- zupy pomidorowej i większości dań jednogarnkowych,
- sosu pomidorowego,
- sałatek: z zielonej sałaty, z pomidorów, z żółtym serem, z mięsem,
- ryb gotowanych i duszonych,
- duszonych mięs: wieprzowiny, wołowiny, baraniny, dziczyzny,
- warzyw gotowanych i duszonych,
- marynat rybnych,
- duszonych grzybów,
- sporządzania farszów.
Wszystkie zdjecia przedstawiają sprzedawane przez nas rośliny.
- doniczka średnica - 18 cm.
- wysokość rośliny wraz z doniczką około 40-45 cm.