Rozdrabniacz walcowy, śrutownik do słodu, zboża
Niezbędny dla piwowarów, winiarzy i bimbrowników, profesjonalny rozdrabniacz dwuwalcowy zawsze gwarantuje skuteczne mielenie dzięki regulowanej szczelinie. Im drobniej zmielone jest ziarno, tym lepiej przebiega proces fermentacji. Aby osiągnąć odpowiednią konsystencję ziarna, konieczne jest skorzystanie z dedykowanego urządzenia, które składa się z komory do wsypania ziarna, uchwytu i dwóch rolków z nacięciami zamocowanych na specjalnej ramie.
Obsługa urządzenia jest prosta: umieszcza się je w pojemniku, wsypuje surowce na wierzch, a następnie obraca uchwytem, uruchamiając rolki.
Zalety modelu:
- Wykonany z wytrzymałej stali węglowej wysokiej jakości;
- Odstęp między rolkami nie przekracza 2,7 mm, co zapewnia doskonałe mielenie;
- Kompaktowe wymiary ułatwiają obsługę w warunkach ograniczonej przestrzeni;
- Ergonomiczne walce kruszące o długości 12,5 cm i grubości 33 mm z systemem ANTI-SLIP (radełkowane);
- Napęd RĘCZNY i MECHANICZNY (możliwość podłączenia wiertarki elektrycznej lub wkrętarki do 200 obr/min).
W zestawie otrzymujemy:
- młyn słodu - 1szt;
- drewniana płyta - 1szt;
- torba małe śruby M6 - 1szt;
- zbiorniki składający się z 4 elementów;
- uchwyt korby - 1szt;
- instrukcja obsługi - 1szt;
Jeśli potrzebujesz drobno zmielonego słodu do domowego warzenia piwa, zdecydowanie polecamy ten rozdrabniacz.
Materiał: stal węglowa klasy 45;
Wymiary rolek: 125x33 mm;
Odstęp między rolkami: 0-2,7 mm;