Stacja do zup - 2 x 2,75 l - 300 W
MARKA: ROYAL CATERING
NUMER KATALOGOWY / MODEL:
10010576 / RCBM-2/4R
✔ OPIS PRODUKTU:
✓ PARAMETRY:
- Zasilanie 230 V
- Moc 300 W (2 x 150 W)
- Temperatura grzania 30 - 110°C
- Maks. pojemność całkowita 3,8 l
- Maks. pojemność wlewcza 2,75 l
- Maks. pojemność kąpieli wodnej 1 l
- Przewód zasilający 1,4 m
- Wymiary (DxSxW) 23,5 x 41,5 x 32 cm
- Waga jednostkowa 6,7 kg
- Wymiary wysyłki (DxSxW) 46,5 x 31,5 x 36,5 cm
- Waga jednostkowa wysyłki 8,1 kg
✓ CECHY:
- Uniwersalność – do gotowania i podgrzewania potraw
- Funkcjonalność – 2 oddzielne komory grzewcze
- Ochrona – kąpiel wodna minimalizuje ryzyko przypalenia
- Wygoda – termostat utrzymuje dania w odpowiedniej temperaturze
- Intuicyjność – wielofunkcyjne pokrętła
- Solidność i nowoczesność – stal szlachetna
Marka Royal Catering prezentuje uniwersalny bemar hot pot do użytku w restauracjach, kantynach, bufetach, hotelowych kuchniach oraz np. na bankietach lub obozach czy koloniach. Stacja do zup nadaje się również z powodzeniem do ugotowania warzywnego ragout, gulaszu, podgrzania fasolki po bretońsku i tym podobnych dań
Oddzielny termostat dla każdej komory pozwala ustawić temperaturę w zakresie od 30 do 110oC. Takie rozwiązanie sprawdza się w przypadku konieczności utrzymywania potraw w różnej temperaturze (np. bardzo gorące flaki, chłodniejszy sos beszamelowy itp.). Możliwe jest także korzystanie tylko z pojedynczej komory, co wpływa na oszczędność energii
Stal szlachetna, z której wykonano bemar, cechuje się odpornością na korozję, działanie zawartych w pożywieniu kwasów oraz mechaniczne uszkodzenia. Jej gładką powierzchnię prosto oczyścić za pomocą gąbki i łagodnego detergentu. Zrobione z tego materiału sprzęty są bardzo wytrzymałe i długo zachowują nowoczesny wygląd
Kąpiel wodna (cylinder do gotowania potraw zanurzony jest we wrzątku) zapobiega nadmiernemu podgrzaniu danej potrawy, a przez to jej przypaleniu. Ułatwia również zachowanie odpowiedniej temperatury zupy przez długi czas, nawet w przypadku odłączenia modelu od źródła zasilania
Ergonomia to cecha wyróżniająca oferowany sprzęt. Pojemniki o zaokrąglonych ściankach łatwo jest utrzymać w czystości, a pokrywy z uchwytami z tworzywa sztucznego zapobiegają utracie ciepła. Stacja do zup posiada cztery antypoślizgowe nóżki, które umożliwiają pewne postawienie jej na śliskiej powierzchni. Zabezpieczają też bemar przed przewróceniem w razie przypadkowego potrącenia