Royal Canin Hypoallergenic 12 x 200g puszka
EPA/DHA RC VET
Długołańcuchowe kwasy tłuszczowe omega 3 - kwas eikozapentaenowy i dokozaheksaenowy, ograniczają natężenie reakcji zapalnej w skórze oraz wzmacniają integralność błony śluzowej jelit.
Hydrolysed Protein RC VET
Hydrolizowany izolat białka sojowego, zawierający polipeptydy o niskiej masie cząsteczkowej, charakteryzuje się wysoką strawnością i niską alergogennością.
Skin Barrier RC VET
Połączone działanie inozytolu, nikotynamidu, choliny, histydyny oraz kwasu pantotenowego pomaga zmniejszyć przeznaskórkową utratę wody oraz wzmacnia barierę skórną.
Pełnoporcjowa dietetyczna karma mokra dla psów dorosłych z niepożądanymi reakcjami na pokarm:
- Opatentowany kompleks składników wzmacniających barierę skórną.
- Wyselekcjonowane źródło białka pomaga zmniejszyć ryzyko rozwoju reakcji alergicznej.
Wskazania:
- Dieta eliminacyjna.
- Alergia pokarmowa z objawami dermatologicznymi i/ lub żołądkowo-jelitowymi.
- Nietolerancja pokarmowa.
- Choroba zapalna jelit.
- Zewnątrzwydzielnicza niewydolność trzustki.
- Przewlekła biegunka.
- Przerost flory bakteryjnej jelit.
Przeciwwskazania:
- Zapalenie trzustki lub przebyte zapalenie trzustki.
- Hiperlipidemia.
Czas trwania terapii:
Przed użyciem należy skonsultować się z lekarzem weterynarii. Dietę HYPOALLERGENIC należy stosować co najmniej przez okres 3-8 tygodni. W przypadku ustąpienia objawów klinicznych, dieta może być stosowana do końca życia zwierzęcia.
Skład:
Produkty pochodzenia roślinnego (skrobia grochowa), roślinne ekstrakty białkowe (hydrolizowane białko sojowe), oleje i tłuszcze, sole mineralne, mięso oraz produkty pochodzenia zwierzęcego (hydrolizowana wątróbka drobiowa), cukry
Dodatki (na 1 kg karmy):
Dodatki dietetyczne: Witamina A: 5000 UI, Witamina D3: 340 UI, E1 (Żelazo): 25 mg, E2 (Jod): 2 mg, E4 (Miedź): 6 mg, E5 (Mangan): 32 mg, E6 (Cynk): 120 mg - Dodatki technologiczne: Trifosforan pentasodu: 3 g
Składniki analityczne:
- Białko surowe: 6%
- Oleje i tłuszcze surowe: 3,5%
- Popiół surowy: 1,6%
- Włókno surowe: 2%
- Wilgotność: 74,5%
- Nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3: 0,3% oraz omega 6: 1,7%
Analiza składu:
Bezazotowe substancje wyciągowe (NFE): 12.4 % Białka: 6.0 % Biotyna: 0.03 mg/kg DL-metionina: 0.2 % EPA+DHA: 0.2 % Fosfor: 0.18 % Kwas arachidonowy: 0.01 % Kwas linolowy: 1.65 % Kwasy tłuszczowe omega 3: 0.28 % Kwasy tłuszczowe omega 6: 1.7 % Luteina: 1.2 mg/kg Metionina - cystyna: 0.25 % Skrobia: 11.1 % Sole mineralne: 1.6 % Tauryna: 1200.0 mg/kg Tłuszcze: 3.5 % Wapń: 0.19 % Wilgotność: 74.5 % Witamina A: 5000.0 UI/kg Witamina C: 50.0 mg/kg Witamina E: 120.0 mg/kg Włókno pokarmowe: 3.3 % Włókno surowe: 2.0 %.
Sole mineralne:
Chlor: 0.1 % Cynk: 130.0 mg/kg Jod: 2.0 mg/kg Magnez: 0.02 % Mangan: 32.0 mg/kg Miedź: 6.0 mg/kg Potas: 0.22 % Selen: 0.06 mg/kg Sód: 0.2 % Żelazo: 25.0 mg/kg
Witaminy: Cholina:
500.0 mg/kg Kwas foliowy: 0.7 mg/kg Witamina B1 (tiamina): 1.0 mg/kg Witamina B12 (kobalamina): 0.01 mg/kg Witamina B2 (ryboflawina): 1.5 mg/kg Witamina B3 (niacyna): 130.0 mg/kg Witamina B5 (kwas pantotenowy): 40.0 mg/kg Witamina B6 (pirydoksyna): 0.5 mg/kg Witamina D3: 340.0 UI/kg
Inne: Arginina:
0.34 %, L-lizyna: 0.31 %.
Energia:
Energia metaboliczna (mierzona) : 950.0 kcal/kg Energia metaboliczna (obliczona wg NRC 2006): 950.0 kcal/kg Energia metaboliczna (obliczona wg NRC85): 941.5 kcal/kg