ROYAL CANIN
FRENCH BULLDOG JUNIOR
1KG
RC18905
Royal Canin French Bulldog to karma dla szczeniąt ras Bulldog Francuski do 12 miesiąca życia.
Buldog francuski jest psem łagodnym i towarzyskim. Przywiązuje się silnie do właściciela, akceptuje łatwo inne zwierzęta w swoim otoczeniu.
Rozbudowa masy mięśniowej
Najwyższej jakości białka sprzyjają rozwojowi i zachowaniu masy mięśniowej, a dodatek L-karnityny ułatwia mięśniom efektywne wykorzystanie energii i spalanie rezerw tłuszczowych.
Wzmocnienie naturalnej odporności
Kompleks współdziałających przeciwutleniaczy pobudza rozwój naturalnych mechanizmów obronnych organizmu szczenięcia.
Lepsze trawienie, mniej odchodów
Białka o najwyższej strawności (L.I.P.) oraz optymalna zawartość fruktooligosacharydów zapewniają prawidłowy przebieg trawienia i równowagę flory bakteryjnej.
Zdrowa skóra
Receptura karmy sprzyja wzmocnieniu nieprzepuszczalności bariery skórnej oraz zdrowej skórze.
Specjalnie opracowany krokiet
Krótka czaszka i żuchwa dłuższa od szczęki są głównymi cechami budowy buldogów francuskich. Przyczynia się to do problemów z uchwyceniem krokieta oraz zbyt szybkiego tempa jedzenia ze skłonnością do połykania karmy bez rozgryzania.
Parametry krokieta, wyselekcjonowane składniki oraz unikalna receptura pozwalają zaspokoić apetyt nawet najbardziej wybrednych szczeniąt. Unikalny kształt krokieta jest dostosowany do brachycefalicznej budowy buldogów francuskich, ułatwia chwytanie karmy i zachęca do rozgryzania.
V
Skład: ryż, suszone białko drobiowe, izolat białka roślinnego*, pszenica, tłuszcze zwierzęce, hydrolizat białka zwierzęcego, pulpa buraczana, sole mineralne, suszone białko wieprzowe, olej sojowy, olej rybny, fruktooligosacharydy, wyciąg z drożdży (źródło mannooligosacharydów), hydrolizat skorupiaków (źródło glukozaminy), wyciąg z aksamitki wzniesionej (źródło luteiny), hydrolizat chrząstki (źródło chondroityny).
V
Dodatki (na 1 kg karmy): Dodatki dietetyczne: Witamina A: 31500 UI, Witamina D3: 800 UI, E1 (Żelazo): 53 mg, E2 (Jod): 5,3 mg, E4 (Miedź): 10 mg, E5 (Mangan): 69 mg, E6 (Cynk): 206 mg, E8 (Selen): 0,12 mg - Dodatki technologiczne: Trifosforan pentasodu: 3,5 g - Konserwanty - Przeciwutleniacze.
V
Składniki analityczne: Białko surowe: 30% - Oleje i tłuszcze surowe: 20% - Popiół surowy: 7,3% - Włókno surowe: 1,2%.
*L.I.P.: białko wyselekcjonowane ze względu na bardzo wysoką przyswajalność.