Podgrzewacz do czekolady / dyspenser - 10 litrów - 1000W
MARKA: ROYAL CATERING
NUMER KATALOGOWY / MODEL:
10010557 / RCSS-10
✔ OPIS PRODUKTU:
✔ PARAMETRY:
- Moc 1000 W
- Napięcie 230 V / 50 Hz
- Materiał pojemnika Poliwęglan bez BPA
- Cykl pracy 8-12 h
- Pojemność zbiornika 10 l
- Zakres regulacji temperatury 0-90 °C
- Maks. wysokość filiżanki / kubka 90 mm
- Średnica zbiornika 230 mm
- Głębokość zbiornika 297 mm
- Długość przewodu zasilania 1,5 m
- Wymiary (DxSxW) 41,00 x 29,00 x 58,00 cm
- Waga 8,00 kg
- Wymiary wysyłki (DxSxW) 38,50 x 38,50 x 67,00 cm
- Waga wysyłki 10,50 kg
✔ CECHY:
- Efektywność – system podgrzewania oparty na płaszczu wodnym
- Szerokie zastosowanie – do przygotowywania pitnej czekolady oraz utrzymywania ciepła np. mleka, herbaty, grzanego wina itp.
- Łatwe czyszczenie – zdejmowany pojemnik poliwęglanowy oraz mieszadło
- Bezpieczeństwo – zbiornik wykonany z tworzywa bez BPA
- Szybkie podgrzanie dużej ilości czekolady – pojemność 10 litrów, termostat
- Wygoda – nalewanie gorącego napoju za pomocą kranika/dozownika
- Uniwersalność – dopasowany do różnych kubków i filiżanek o wysokości maks. 90 mm
System grzania z płaszczem wodnym zapobiega przypalaniu się zawartości czekoladziarki. Grzałka o mocy 1000W szybko nadaje wybraną temperaturę wodzie znajdującej się między zbiornikiem a obudową, która z kolei przekazuje ciepło napojowi w pojemniku. Czekolada nie ma bezpośredniego kontaktu z elementem grzewczym, co czyni proces niezwykle bezpiecznym oraz minimalizuje ryzyko awarii.
Termostat umożliwia ustawienie temperatury w zakresie od 0 do 90oC oraz dopasowanie jej do podgrzewanego napoju za pomocą bezstopniowego pokrętła. Ponadto urządzenie podtrzymuje jej wartość na wybranym poziomie, abyś w każdej chwili mógł zaserwować gorący napój.
Stale poruszające się mieszadło (wolnoobrotowe) równomiernie rozprowadza ciepło w podgrzewanym napoju. Dzięki temu elementowi nie osiada on na dnie pojemnika i do niego nie przywiera. Ciągłe mieszanie w modelu RCSS-10 zapewnia jednorodną konsystencję gorącej czekolady, co ma wpływ na jej wygląd oraz smak.
Wytrzymały 10-litrowy zbiornik zmieści znaczną ilość mleka lub innego napoju. Taka pojemność pozwala jednorazowo przygotować i wydać wiele porcji bez ciągłego uzupełniania zawartości. Pojemnik wykonano poliwęglanu bez BPA. Materiał cechuje się bezpieczeństwem dla zdrowia, odpornością na zmiany temperatury oraz uszkodzenia mechaniczne. Dodatkowo, przezroczysty zbiornik w atrakcyjny sposób eksponuje gorącą czekoladę lub wino, działając na zmysły klientów. Można go zdjąć i wygodnie umyć.
Wygodną eksploatację zapewnia wysuwana podstawka na skapujące krople. Ociekacz wyciąga i opróżnia się bardzo szybko. Wyposażono go w pływak, dzięki czemu wiadomo, kiedy należy wylać wodę. Kranik pozwala wlać odpowiednią ilość płynu, a mocna uszczelka sprawia, że dozownik nie przecieka. 4 gumowe nóżki odpowiadają za stabilność oraz nie rysują powierzchni. Cykl pracy wynoszący od 8 do 12 godzin czyni podgrzewacz doskonałym do użytku komercyjnego
Autoryzowany serwis na terenie całej Unii Europejskiej to jedna z oferowanych przez nas usług. Nie musisz się więc martwić o koszty ewentualnej naprawy.
Wchodząc do kawiarni, każdy chciałby być witany zapachem gorącej czekolady. Kogo, zwłaszcza w chłodny dzień, nie przyciągnie aromat kawy czy herbaty? Czekoladziarka Royal Catering to profesjonalny sprzęt gastronomiczny pozwalający szybko podgrzać napoje na bazie mleka, kawy czy alkoholu. Podgrzewacz do czekolady RCSS-10 posiada ergonomiczny, nowoczesny kształt i znajdzie swoje zastosowanie w m.in. samoobsługowym bufecie, kawiarni, restauracji lub podczas różnych imprez czy przyjęć.
Zakres Dostawy:
- Czekoladziarka
- Szczotka
- Instrukcja obsługi