URZĄDZENIE DO GOTOWANIA SOUS VIDE
ROYAL CATERING 10010401 / 1401 / RCSV-02
CECHY:
- Materiał obudowy: Stal nierdzewna
- Napięcie: 230 V
- Moc: 1100 W
- Zakres temperatury: 0 – 90°C
- Zakres czasu: 0 – 99 h
Urządzenie do gotowania sous vide umożliwia obróbkę termiczną żywności w niskich temperaturach, co pozwala jej zachować właściwości odżywcze. W metodzie wykorzystuje się plastikowe worki próżniowe
Zakres pojemności użytkowej wynosi od 5 do 22 l
Obudowę wykonano z łatwej w czyszczeniu stali nierdzewnej
Sprzęt o niedużej wielkości i ciężarze wygodnie zawiesza się na krawędzi naczynia za pomocą uchwytu
Na szybkie osiągnięcie wymaganej temperatury pozwala wydajna, energooszczędna grzałka o mocy 1100 W. Sprzęt dysponuje wyborem temperatury od 0 do 90°C z dokładnością 0,1°C. Tak szeroki zakres regulacji zapewnia dopasowanie parametru do konkretnego produktu żywnościowego, a wbudowany termostat utrzymuje wybraną wartość
Funkcja timer umożliwia ustawienie czasu działania od 0 do 99 godzin, dzięki czemu można odpowiednio dopasować okres pracy maszyny do przepisu kulinarnego
Urządzenie wyłącza się automatycznie po zakończeniu gotowania, a czas i temperatura są pokazane na wyświetlaczu LED
Min. pojemność wlewcza: 5 L
Maks. pojemność wlewcza: 22 L
Wymiary (DxSxW): 12 x 9 x 36 cm
Waga: 2 kg