Opiekacz do kebaba - 6000 W - elektryczny
MARKA: ROYAL CATERING
NUMER KATALOGOWY / MODEL:
10010228 / RCEK-380
✔ OPIS PRODUKTU:
✓ PARAMETRY:
- Materiał Stal nierdzewna, szamot
- Napięcie znamionowe / częstotliwość 400 V / 50 Hz
- Moc 6000 W
- Maks. długość rożna 730 mm
- Odległość między rożnem a grzałkami 120 - 230 mm
- Długość przewodu zasilającego 2 m
- Wymiary (DxSxW) 68 x 61 x 100,5 cm
- Waga jednostkowa 30,3 kg
- Wymiary wysyłki (DxSxW) 72 x 68 x 108 cm
- Waga jednostkowa wysyłki 67,5 kg
✓ CECHY:
- Wydajne, równomierne podgrzewanie – 3 niezależne strefy grzewcze, obrotowy rożen, ogniotrwały szamot
- Możliwość rozmrażania – regulowana odległość między rożnem a grzałkami
- Wytrzymałość na uszkodzenia mechaniczne – stal nierdzewna
- Łatwe czyszczenie – szuflada na tłuszcz, siatka chroniąca elementy grzewcze
- Zwiększona stabilność – antypoślizgowe nóżki
- Sprawna obsługa gości – szufelka do wyjmowania gotowych skrawków mięsa
- Duża energooszczędność – moc 6000 W
Trzy strefy grzewcze, w opisywanym piecu do kebaba, wyposażone zostały w wydajne grzałki (po dwie na każdą strefę). Ich moc regulowana jest w trzystopniowej skali za pomocą niezależnych pokręteł. Dzięki temu dla każdej strefy można ustawić inną temperaturę.
Mata z ogniotrwałego szamotu zatrzymuje wysoką temperaturę w obrębie grilla elektrycznego do kebaba/gyrosa. W ten sposób redukuje straty ciepła i przyczynia się do zwiększenia energooszczędności.
Regulowana odległość między obrotowym rożnem a grzałkami pozwala precyzyjnie kontrolować stopień przypieczenia mięsa. Zwiększając rozstaw wymienionych elementów zyskujemy możliwość np. rozmrażania. Mniejszy odstęp poleca się do przysmażania.
Stal nierdzewna, z której wykonano sprzęt, wykazuje właściwości antykorozyjne. Z gładkich powierzchni łatwo zetrzeć resztki mięsa czy tłuszczu. Materiał ten jest biologicznie obojętny, dlatego zaleca się go do kontaktu z żywnością. Stal charakteryzuje się odpornością na otarcia, obicia i inne uszkodzenia mechaniczne. Pozostaje błyszcząca przez wiele lat
Proste czyszczenie oferowanej maszyny do kebaba to zasługa wyjmowanej szuflady na tłuszcz. Po skończonej pracy wystarczy ją opróżnić i umyć. W zachowaniu porządku pomocna jest również specjalna siatka ochronna, która sprawia, że kawałki odkrawanego mięsa nie mają bezpośredniej styczności z grzałkami
Szufelka do zgarniania gotowych skrawków baraniny, drobiu czy wołowiny usprawnia obsługę gości. Dużym ułatwieniem są również antypoślizgowe nóżki zwiększające stabilność oferowanej maszyny. Dzięki nim opiekacz do kebaba doskonale sprawdzi się w warunkach mobilnej gastronomii (np. w food truckach)