ELEKTRYCZNY PODGRZEWACZ DO POTRAW O POJEMNOŚCI 13 L
ROYAL CATERING 10010147 / 1147 / RCCD-1/1-100-KS-E
PARAMETRY:
- Moc 900 W
- Pojemność 13 l
- Zakres regulacji temperatury od 30 do 90 °C
- Skala regulacji temperatury 1 - 5
- Materiał pojemnika Stal szlachetna
- Materiał wanny Tworzywo sztuczne
- Wymiary (DxSxW) 57 x 35 x 25 cm
- Waga 4,5 kg
- Wymiary wysyłki (DxSxW) 63 x 42 x 27 cm
- Waga wysyłki 5,7 kg
CECHY:
- Równomierne podgrzewanie potraw dzięki wydajnemu systemowi grzewczemu oraz dużej mocy (900 W)
- Łatwe dostosowanie temperatury do rodzaju dania zapewnia pięciostopniowa skala regulacji
- Możliwość podgrzania znacznej ilości mięs, gulaszu, sosów itp. za sprawą pojemnika gastronomicznego (13 l)
- Do wykorzystania niemal w całej branży HoReCa
- Pasujące pojemniki: 1 x GN 1/1 lub 2 x GN 1/2
- Pojemnik gastronomiczny GN 1/1 (wysokość 100 mm) w zestawie
Wanna na wodę została zrobiona z wytrzymałego tworzywa sztucznego. Podziałka na ściance wskazuje minimalne (2 l) i maksymalne (3 l) napełnienie. Po uruchomieniu urządzenia w zbiorniku tworzy się tzw. kąpiel wodna. Para ogrzewa od spodu pojemnik gastronomiczny. Takie rozwiązanie sprawia, że potrawy nie przypalają się.
Pojemnik gastronomiczny GN 1/1, dołączony do zestawu, wykonany został ze stali szlachetnej, dzięki czemu doskonale nadaje się do bezpośredniego kontaktu z żywnością. Odporny jest na uszkodzenia mechaniczne, a także korozję (zbiornik łatwo umyć). Jego wysokość wynosi 100 mm, a pojemność – 13 l.
Pokrywa z inoxu zatrzymuje wysoką temperaturę wewnątrz pojemnika gastronomicznego. Ponadto żywność oddzielona jest od zewnętrznych zanieczyszczeń (pyłu, kurzu itp.). Od góry posiada wygodny uchwyt do podnoszenia.
Regulacja temperatury, w zakresie od 30 do 90 °C, sprawia, że moc urządzenia łatwo dostosować do rodzaju serwowanego posiłku. Specjalna lampka pozwala na bieżąco kontrolować cały proces grzania. Do zmiany temperatury służy ergonomiczne pokrętło (posiada ono 5-stopniową skalę).