RONDEL ŻELIWNY, ŚR. 16CM, TYPHOON - SKANDI Typhoon
Wykonany z wysokiej jakości solidnego, grubego żeliwa
Pokrywka z wysokiej klasy białej porcelany
Naczynia żeliwne są bardzo prostym sposobem na to by w domowych warunkach przygotowywać dużo bardziej zdrowe potrawy, ponieważ nie wymagają wykorzystywania znacznych ilości tłuszczu
Dzięki rondelkowi Typhoon Skandi Twoje potrawy będę nie tylko zdrowsze, ale i smaczniejsze
Żeliwo charakteryzuje się świetnymi właściwościami przewodzenia ciepła - dlatego rondelek ten jest stworzony do dań, które wymagają duszenia na wolnym ogniu
Grube dno i ścianki - dobrze rozgrzane -, utrzymują temperaturę o wiele dłużej niż te u standardowych naczyń, dlatego smażenie i gotowanie staje się zdecydowanie bardziej ekonomiczne
Wysoka temperatura jaką uzyskuje żeliwo pozwala także na niemal błyskawiczne przygotowanie dań, co daje Ci więcej czasu, który możesz spędzić choćby pałaszując przygotowaną zapiekankę wraz z rodziną, by później pójść na spacer;)
Długi, solidny uchwyt - ułatwi zdejmowanie rondla z palnika, czy też wyjmowanie z piekarnika
Bardzo łatwy w myciu
Wszechstronność użytkowania:
- Przystosowany do kuchenek gazowych, elektrycznych, radiacyjnych, ceramicznych,
- Możesz używać go w piekarniku do temperatury + 200 st Celsjusza - PAMIĘTAJ BY NIE WKŁADAĆ GO RAZEM Z POKRYWKĄ
Rondelek Typhoon - Skandi pozwala Ci nie tylko gotować dowolne potrawy, ale także piec i smażyć, dzięki temu pozostawiając inne garnki i rondle daleko z tyłu
Aby służył przez wiele lat warto byś pamiętała o kilku zasadach:
- Przed pierwszym użyciem należy umyć rondelek w wodzie z mydłem, opłukać i dokładnie osuszyć
- W podobny sposób można myć go po każdym użyciu - jest dosyć łatwe w myciu;)
- Przed włożeniem do środka produktów spożywczych zaleca się delikatne podgrzanie, na małym ogniu, czy w piekarniku ustawionym na minimalną wartość
- Po każdym użyciu warto odczekać aż naczynie wystygnie - wtedy można je już myć
Warto pamiętać, że dobrze rozgrzane naczynie długo będzie stygnąć, stąd też nie zapomnij o rękawicy ochronnej podczas przenoszenia go na stalową podkładkę na stole kuchennym, gdy chcesz zaserwować danie bezpośrednio na talerze;)
Posiada Europejski Certyfikat na kontakt z żywnością
Średnica: 16 cm
Długość rączki: 12 cm
Wysokość z pokrywką: 15 cm