Rondel emaliowany z uchwytami 1,5 l
Rondel emaliowany z dwoma uchami i białą emalią wewnątrz to bardzo popularny produkt — niezbędny w kuchni.
Specyfikacja:
- średnica: 16 cm
- wysokość: 8 cm
- pojemność 1,5 l
- kolor wewnątrz: biały
- kolor z zewnątrz: biały
- zdobienie: Piwonia
Zalety rondelka emaliowanego
- Rondel podobnie jak garnek emaliowany jest naczyniem kuchennym uniwersalnym — działa na każdym rodzaju kuchni, jest to także garnek na indukcję.
- Emaliowany rondel świetnie nadaje się do podgrzewania dań lub do przygotowania sosu.
- Proces produkcji emalii pozwala na wykorzystanie tych produktów także do zapiekania w piekarniku.
- Rondel w stylu retro z printem - piwonia jest wyjątkowo ładny. Nadruk florystyczny znajduje się po dwóch stronach naczynia. Na zdobieniu możemy zobaczyć subtelne różowe, błękitne oraz fioletowe kwiaty i zielone liście.
- W naszej ofercie znajdziecie Państwo także inne naczynia marki Emajlo Olkusz z tym nadrukiem. Naczynia emaliowane Emajlo obejmują bardzo szeroki asortyment: komplety garnków, rondle, miski, kubeczki, dzbany, a także kanki.
- Dobrane kolorystycznie naczynia Emajlo Olkusz mogą się sprawdzić jako wyjątkowy pomysł na prezent.
Dlaczego warto wybierać naczynia emaliowane?
- Emaliowane naczynia są poszukiwane przez klientów ze względu na ich właściwości.
- Gładka powłoka jest piękna, łatwa do utrzymania w czystości i zdrowa.
- Emalia nie wytwarza alergenów w kontakcie z żywnością, nawet o wysokiej kwasowości.
- Osoby borykające się z alergią na nikiel powinny używać naczyń emaliowanych.
- Ponieważ emalia nie zmienia smaku, ani zapachu potraw rondel świetnie sprawdzi się do przechowywania dań w lodówce.
- Garnek emaliowany posłuży na biwaku do podgrzania dania, kawy, do zbierania poziomek w lesie lub do nabrania wody ze źródełka.
- Można go zabrać na wycieczkę górską bez obaw, że się stłucze lub pogniecie.
- Jest odporny na uderzenia i szok termiczny. Garnek emaliowany to dobry zakup w korzystnej cenie.
- Garnki są łatwe do utrzymania w czystości. Można je myć ręcznie — najlepiej przy użyciu miękkiej myjki lub ściereczki albo w zmywarce.
WAŻNE: NIE WOLNO NAGRZEWAĆ PUSTEGO GARNKA, NALEŻY UNIKAĆ CAŁKOWITEGO ODPAROWANIA CIECZY Z GOTOWANEJ POTRAWY.
Wskazówki dotyczące użytkowania garnków na kuchence indukcyjnej: w celu zachowania wysokiej jakości powłoki emaliowanej zacznij gotowanie od średniej mocy kuchenki indukcyjnej i stopniowo ją zwiększaj. Używanie maksymalnej mocy kuchenki bezpośrednio na zimny garnek może uszkodzić naczynie. Zachęcamy do zapoznania się z instrukcją obsługi płyty indukcyjnej. W każdej instrukcji płyty znajduje się osobny podpunkt dotyczący użytkowania garnków emaliowanych (nazywane są również garnkami z wielu warstw lub garnkami z mieszanych materiałów).