Romesco sos orzechowo-pomidorowy 185g Moli de Pomeri
Oryginalna nazwa : Romesco
Pikantny kataloński sos, wywodzący się z Tarragony; bez sztucznych barwników, bez konserwantów. Romesco wykorzystuje się jako sos do ryb, owoców morza i mięs, jako składnik dań mięsnych i rybnych oraz jako sos do sałatek i kanapek. W lekko zmodyfikowanej wersji pojawia się też jako dodatek do potrawy sporządzanej w katalońskie święto cebulki o tej samej nazwie - calçotada.
Skład : migdały i orzechy laskowe (13%), pomidory, oliwa z oliwek (32%), woda, ocet winny, czosnek, przyprawy, błonnik roślinny, sól..
Alergeny : orzechy.
Producent : Moli de Pomeri S.L.
Kraj pochodzenia : Hiszpania
Data ważności : 11/2024
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- Wartość energetyczna: 1788kJ/434kcal
- Węglowodany: 2,00g
- w tym cukru: 2,00g
- Tłuszcz: 46,27g
- w tym tłuszcze nasycone: 6,20g
- Białko: 4,32g
- Sól: 1,08g