Rolnik Bułka tarta typu japońskiego panko 400 g
Bułka tarta typu japońskiego panko - produkt dla miłośników kuchni orientalnej. Jest odpowiednia do panierowania kurczaka, ryb, sznycli wieprzowych, owoców morza, krokietów, warzyw i serów. Nie zawiera chemicznych dodatków i konserwantów. Bułka tarta typu japońskiego panko nadaje potrawom smażonym na głębokim tłuszczu chrupkość, minimalnie chłonie olej.
Sposób użycia/Zastosowanie:
obtoczyć surowiec w mące. Wymieszać mąkę z jajkiem i wodą (konsystencja ciasta naleśnikowego). W tak przygotowanym cieście zanurzyć surowiec. Dokładnie obtoczyć w panierce, smażyć na patelni lub w głębokim tłuszczu.
Składniki:
mąka pszenna , woda, drożdże, sól.
Wartość odżywcza
w 100 g:
wartość energetyczna: 1576 kJ/372 kcal, tłuszcz: 1,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g, węglowodany: 74 g, w tym cukry: 3,5 g, błonnik: 2,4 g, białko: 14 g, sól: 0,2 g.
Sposób przechowywania:
przechowywać suchym i chłodnym miejscu .
Kraj pochodzenia:
Polska
Dane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Firma Handlowa Rolnik Spółka Jawna, ul. Przelotowa 15, 43-190 Mikołów