Sos do Kanapek to smaczny dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, tostów, kanapek i innych, szybkich dań. Tajemnica jego smaku tkwi w oryginalnej recepturze, starannie dobranych składnikach i kremowej konsystencji. Ostry, paprykowy smak sosu uzupełniają wyraźnie wyczuwalne cząstki warzyw. O wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych Omega 3, wolny od GMO.
Nie zawiera konserwantów.
Do kanapek, ale również do wszelkich dań z wędliną i żółtym serem podawanymi na zimno.
Spróbuj! Polubisz. Roleski.
Składniki: olej rzepakowy (48%), woda, cukier, żółtko jaja kurzego (5,2%), koncentrat pomidorowy (4,6%), ocet spirytusowy, papryka czerwona konserwowa (3,1%), skrobia modyfikowana, sól, cebula konserwowa (0,5%), regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromaty naturalne – zawiera seler; stabilizatory: guma guar, guma ksantanowa; przeciwutleniacz: sól wapniowo-disodowa EDTA.
Wietnamskie banh mi z wieprzowymi klopsikami, marchewką i chili
Składniki (4 porcje)
Klopsiki:
500 g mielonej wieprzowiny
4 ząbki czosnku, drobno posiekane
1 mała cebula, drobno posiekana
3 łyżki sosu rybnego, 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki srirachy
1 łyżka cukru, 2 łyżki bułki tartej
pieprz, szczypta soli
olej do smażenia
Kanapki:
4 półbagietki
2 marchewki, 1 ogórek zielony, świeża kolendra
2 czerwone papryczki chili
prażona cebulka
1 łyżka oleju sezamowego
SOS DO KANAPEK ROLESKI
Przygotowanie
Klopsiki: Wszystkie składniki wymieszaj w dużej misce. Uformuj małe okrągłe klopsiki i układaj na desce pokrytej folią spożywczą. Na patelni rozgrzej olej, wyłóz klopsiki. Smaż z każdej strony po kilka minut, aby były złocisto-brązowe. Przełóż na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Bagietki przekrój na pół, ale nie do końca, tak by trzymały się razem. Możesz podpiec je chwilę w piekarniku. Marchewki i ogórek pokrój w cienkie paski, polej olejem sezamowym, odstaw. Chili pokrój w plastry. Kolendrę posiekaj.
Składanie kanapek: Bagietki wysmaruj wewnątrz SOSEM DO KANAPEK ROLESKI. Włóż po kilka klopsików, po kilka marchewek i ogórków. Pomiędzy powkładaj plasterki chili. Posyp z wierzchu kolendrą i prażoną cebulką.