Lubisz dobry craft? Spróbuj naszego BBQ Dark Beer, czyli wyjątkowego sosu powstałego z miłosnego połączenia ciemnego piwa (Baltic Porter) z nutą bbq. Smak nietypowy, pasujący i do grilla, i do pizzy, i do chipsów. Jesteś łowcą smaków nietypowych, killerem kulinarnej nudy?
Spróbuj! Polubisz. Roleski.
Seria sosów BBQ dedykowana amatorom grilla i wielbicielom aromatu wędzonki. Autorskie, inspirowane kraftowymi smakami z USA z oryginalnymi dodatkami w postaci wędzonej papryki jalapeno, ciemnego piwa czy też szkockiej whisky.
Bez konserwantów. Bez glutenu.
Składniki: pomidory (46 g w 100 g sosu), cukier, ocet spirytusowy, koncentrat pomidorowy, piwo 8% (woda, słód jęczmienny, cukier, prażony słód jęczmienny, chmiel, drożdże), melas trzcinowy, cebula, skrobia modyfikowana, sól, barwnik: cukier palony; czosnek, mączka gorczycy, przyprawy, aromat dymu wędzarniczego, aromat.
Żeberka w sosie BBQ
Składniki:
1 kg żeberek
Sos BBQ Dark Beer
Sposób przygotowania:
Żeberka umyj i osusz, a następnie pokrój na mniejsze kawałki.
Do miski daj 4 łyżki sosu BBQ Dark Beer oraz 1 łyżkę oleju i wymieszaj. Dodaj żeberka i dokładnie natrzyj mięso. Wstaw na minimum 2 godziny do lodówki, przykrywając miskę folią.
Piekarnik nagrzej do 180 stopni.
Żeberka ułóż w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce z piekarnika. Przykryj folią aluminiową i przecz ok. 2 godzin. Zdejmij folię i piecz jeszcze 15 minut.
Żeberka podawaj z sosem BBQ Dark Beer.