Wyjątkowo ostra musztarda bez glutenu.
Musztarda Angielska – jedna z najostrzejszych musztard dostępnych na naszym rynku. Niezwykle ostra, o charakterystycznej konsystencji i nieprzeciętnie mocnym smaku. Wyprodukowana wg oryginalnej angielskiej receptury. Wyśmienity dodatek dla zwolenników eksperymentów kulinarnych.
Nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników. Bez glutenu.
Spróbuj! Polubisz. Roleski.
Ostrość musztardy została osiągnięta dzięki wykorzystaniu wyjątkowo ostrej odmiany gorczycy.
Składniki: woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, olej rzepakowy, błonnik, pieprz biały mielony, ekstrakt kurkumy.
Tradycyjne angielskie śniadanie
Składniki (2 porcje)
4 jajka
3 małe pomidory
kilka grzybów (mogą być pieczarki lub leśne)
6 białych kiełbasek
100 g boczku wędzonego w plastrach
1 puszka fasolki po bretońsku
sól
pieprz
olej rzepakowy do smażenia
2 łyżki masła
szczypiorek
MUSZTARDA ANGIELSKA ROLESKI
Przygotowanie
Kiełbaski podgotuj i zrumień na patelni.
Grzybki pokrój w małe kawałki, podsmaż. Dopraw solą i pieprzem.
Pomidory zgrilluj.
Boczek usmaż na suchej patelni.
Fasolkę przełóż do rondelka i podgrzej.
Na patelnię dodaj masło, wbij jajka, dopraw solą. Smaż na małym ogniu pod przykryciem do ścięcia białek. Zdejmij, odsącz na ręczniku papierowym.
Wszystkie składniki wyłóż na talerz. Podawaj z MUSZTARDĄ ANGIELSKĄ i tostami.