Roleski Makłowicz Węgierski Sos Do Gulaszu
Środkowoeuropejska klasyka zamknięta w słoiku, aromatyczna i treściwa baza do gulaszu, która sprawdzi się zarówno z pręgą wołową, jak i z dobrze skomponowawnymi dodatkami wawrzywnymi. Ciekawostką jest, iż nazwa gulasz wywodzi się od niczego innego jak tylko od nazwy węgierskich pasterzy Gulyas którzy potrawę wymyślili.
Linia produktów premium wyprodukowana z najwyższej jakości składników wg receptur opracowanych przez Roberta Makłowicza. Bez substancji konserwujących, bez substancji zagęszczających, odpowiednia dla wegan.
Skład: przecier pomidorowy (67%), cebula smażona (26%), (cebula, olej rzepakowy), ocet winny biały, sól, oliwa z oliwek, papryka słodka mielona, naturalna aromaty, rozmaryn (0,2%), pieprz cayenne, papryka węgierska (0,1%), ekstrakt wołowy, liść laurowy.
Wartości Odżywcze zawarte w 100 g
- Wartość energetyczna: 422 kJ
- Tłuszcz: 6,7 g
- Węglowodany: 8,4 g
- Białko: 1,2 g
- Sól: 2,2 g