Wszechobecny w Azji południowo-wschodniej sos słodko-kwaśny stanowi idealną bazę do przygotowania wielu dań z tamtego regionu. Wystarczy podsmażyć w woku lub na patelni kurczaka, wieprzowinę lub jarzyny, dodać sos, podgrzać i podać z ryżem bądź azjatyckim makaronem. Linia produktów premium wyprodukowana z najwyższej jakości składników według receptur opracowanych przez Roberta Makłowicza.
Bez konserwantów, bez glutenu, bez zagęstników, odpowiedni dla wegan
Składniki: Pomidory (122 g na 100 g produktu), cukier , ocet spirytusowy, cebula, papryka (8%), marchew, ananas (5%), pędy bambusa (4%), mąka ryżowa, sól, błonnik cytrusowy, przyprawy, aromaty, zagęszczony sok z limonki.
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
Składniki:
(4 porcje)
2 łyżki oleju roślinnego
200 g filetu z piersi lub udka z kurczaka
SOS SŁODKO-KWAŚNY Roleski Makłowicz Menu
garść świeżej kolendry
250 g ryżu jaśminowego lub makaronu sojowego/ryżowego
Przygotowanie:
- Oczyszczone mięso posiekaj w kostkę i smaż na oleju przez 5-7 minut.
- Ugotuj ryż lub makaron.
- Do mięsa dodaj SOS SŁODKO-KWAŚNY Roleski Makłowicz Menu i gotuj przez 10 minut.
- Serwuj z ryżem lub makaronem.
- Przed podaniem posyp świeżą kolendrą.