Ach, te suszone pomidory! Ekologiczny ketchup łagodny BIO wzbogacony słodkimi, suszonymi pomidorami to prawdziwy skarb w każdej kuchni. Ekologiczny, bez skrobi i bez glutenu! Każde 100 gramów produktu to aż 218 gramów soczystych i pysznych pomidorów z dodatkiem ich suszonych kolegów. To inny wymiar ketchupu.
Spróbuj! Polubisz. Roleski.
Ketchupy Roleski BIO wyprodukowane są z naturalnych, wyselekcjonowanych, wolnych od GMO certyfikowanych składników ekologicznych. Produkty spożywcze BIO – nazywane również organicznymi – wytwarzane są z surowców pochodzących z upraw ekologicznych, w których nie stosuje się pestycydów oraz sztucznych nawozów. Nie zawierają konserwantów.
Składniki: pomidory ekologiczne (218 g na 100 g ketchupu), cukier trzcinowy ekologiczny, ocet spirytusowy ekologiczny, suszone pomidory ekologiczne (2,6 %), sól, aromat naturalny.
Burger z wołowiną, czerwoną cebulką, rukolą i domowymi frytkami
Składniki (4 porcje)
800 g mielonego mięsa wołowego np. z antrykotu 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
1 ząbek czosnku, posiekany drobno
kilka łyżek posiekanej natki pietruszki
duża szczypta kuminu
duża szczypta kolendry
duża szczypta papryki słodkiej
1 żołtko
sól
1 kg ziemniaków
olej do smażenia
4 bułki np. kajzerki, bawarskie
KETCHUP Z SUSZONYMI POMIDORAMI BIO czerwona cebula
rukola
pomidor
kilka plastrów ulubionego sera np. chedar, gouda, edam majonez lub inny sos do posmarowania bułki
Przygotowanie
Wołowinę wymieszać z przyprawami, natką, czosnkiem i żółtkiem. Uformować cztery duże kotlety po ok. 200g.
Ziemniaki obrać, pokroić na frytki i włożyć do miski z zimną wodą, zostawić na chwilę do namoczenia. W dużym garnku rozgrzać olej do temp. 180-190 st. Wrzucać frytki partiam i smażyć na złoto. Gotowe frytki przekładać na talerz wyłożony papierem i posolić.
Piekarnik rozgrzać do 170 st. C.
Na dużej patelni rozgrzać olej, smażyć burgery na dość dużym ogniu przez kilka minut z każdej strony. Na każdego burgera położyć po 2 plasterki sera i zapiec w piekarniku aż ser się rozpuści. W tym samym czasie do piekarnika włożyć przekrojone na pół bułki.
Na wszystkich bułkach rozsmarować majonez/sos, wyłożyć rukolę, burgera z serem, rozsmarować ketchup. Na górę rozłożyć czerwoną cebulę, pomidor i przykryć drugą połówką. Frytki przełożyć do miseczek i podawać z ketchupem.