Rogal Świętomarciński to rogal z nadzieniem z białego maku tradycyjnie przygotowywany na terenach Wielkopolski z okazji Dnia Świętego Marcina (11 listopada).
Na wyjątkowy smak Poznańskiego Rogala Świętomarcińskiego wpływa:
- ciasto drożdżowe
- nadzienie rogala: biały mak, cukier, okruchy, jajka świeże, tłuszcz, rodzynki, orzechy, skórka pomarańczowa, aromat migdałowy.
Specjalnie opracowana receptura sprawia, że rogal Świętomarciński jest produktem wyjątkowym, związanym z tradycją miejsca wytwarzania.
Sposób zwijania ciasta i nakładania masy makowej oraz dekorowanie pomadą i rozdrobnionymi orzechami, które wpływają na ostateczny, wyjątkowy kształt i ogólny wygląd rogala.
Prawidłowa waga Rogala Świętomarcińskiego kształtuje się od 150 g. do 250 g.
Nasze rogale posiadają certyfikat, który jest gwarancją jakości i smaku. Powyższy dokument zostanie dołączony do zamówienia.
Cukiernia Cafe Tęcza to cukiernia z własną produkcją. Założona w 1993 roku. Od samego początku stawiamy na jakość produktów i zadowolenie Klienta. Po dziś dzień pozostajemy wierni tradycji, wytwarzając wyroby wolne od konserwantów i zbędnych ulepszaczy.